AKTUELNO

Odbojkaška reprezentacija Srbije igra u osmini finala Svetskog prvenstva u Poljskoj igraju sa reprezentacijom Argentine (17.30)

Biće to duel evropskog šampiona iz 2019. i aktuelnog osvajača bronze sa Olimpijskih igara u Tokiju. Argentinci su se namučili i jedva prošli grupnu fazu, pobedom nad Egiptom u direktnom obračunu za treće mesto sa 3-2 posle preokreta. Inače su izgubili od Irana i Holandije.

- Nisu to planirali sigurno, poremetili su im se planovi. I dobili su nas u osmini finala. Odlikuje ih možda malo veći broj grešaka na servisu, ali zato ih krasi sigurnost na prijemu servisa, u odbrani, lucidnost koju imaju, ogromno iskustvo. Svi ističemo De Čeka kao pokretačku snagu tima. Znaju da igraju na poen, tako su igrali na Olimpijskim igrama i uzeli bronzu - rekao je selektor Igor Kolaković.

Srbija je dobila prethodna dva međusobna susreta, oba odigrana ove godine. Prvo 3-2 u Ligi nacija, a potom i nedavno 3-1 tokom priprema za SP.

- Gledali smo svakako s pažnjom i strpljenjem video materijal utakmica Argentine, ovo je bio treći, imamo još dva kratka. I pored svega toga što smo analizirali, stvari su jasne. Ekipa protiv koje smo igrali skoro na Vagnerovom turniru, pre toga i u Ligi nacija, ranijih godina na velikim takmičenjima - kaže Kolaković.

Nemaju Argentinci šta da sakriju od naših irača. 

- Osim sa De Čekom sa kojim su igrali u istoj ekipi i Atanasijević i Podraščanin, sa Konteom, Uroš Kovačević, takođe Podraščanin, Lisinac, bio sam i ja trener tima u kome je igrao. Suština je da nema nepoznanica - rekao je selektor.

U drugom meču osmine finala od 21 čas se sastaju Brazil i Iran. U četvrtfinale su se Ukrajina, koaj je pobedila Holandiju 3-0 i Francuska, koja je savladala Japan 3-2.

#Argentina

#Odbojkaši

#Srbija

#Svetsko prvenstvo