AKTUELNO

Bokserski savezi Ujedinjenih Arapskih Emirata i Srbije potpisali su sporazum o saradnji, u cilju razmene iskustava i kampova i učešća na turnirima, saopštio je danas Bokserski savez Srbije (BSS).

Sporazum su potpisali su predsednici boks federacija dve zemlje Anas Al Otaibe i Nenad Borovčanin.

"Nije bilo teško doći do ovog izuzetno značajnog partnerstva koji će doneti za oba saveza kvalitet i prosperitet plemenite veštine, jer je predsednik Srbije Aleksandar Vučić već utabao stazu prijateljstva sa predsednikom UAE šeikom Mohamedom Bin Zajedom. Srpski boks ima ogromno iskustvo u ovom sportu, a UAE imaju najsavremenije infrastrukture i ambijent koji omogućava treninge na otvorenom tokom cele godine", saopšteno je iz BSS.

Reprezentacija UAE će sredinom novembra doputovati u Srbiju na dvonedeljni trening kamp. BS UAE će potom gostoprimstvo uzvratiti bokserima Srbije.

"UAE i Srbija su zemlje prijateljske i ovaj sporazum je nastavak jednog velikog i kvalitetnog obostranog uvažavanja i poštovanja. Sporazum koji smo potpisali služi da se podigne nivo boksera u obe zemlje kroz zajedničke pripremne kampove za boksere dve zemlje, učešće reprezentacija UAE i Srbije na međunarodnim turnirima u organizaciji svakog od njih i razmene iskustava na svim nivoima. Krećemo sa kampovima najpre kod nas gde ćemo ugostiti reprezentativce UAE, a zatim će naši bokseri put Dubaija, gde će u narednom periodu biti održan veliki turnir na kome će učestvovati obe ekipe. Radiće se i na kursevima usavršavanja za sudije i trenere. Očekujemo plodonosne rezultate i još veće i jače prijateljstvo sa Emiračanima koji su veliki ljubitelji sporta, koji mnogo ulažu i sport i znaju koliki je značaj sporta u današnjoj civilizaciji", rekao je predsednik BS S Nenad Borovčanin.

#Nenad Borovčanin