AKTUELNO

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković izjavio je da očekuje pobedu na predstojećem 55. "Srbija reliju", koji će biti održan od 23. do 25. septembra u Vrnjačkoj Banji.

"Reli je nepredvidiv. Imam veću bojazan nego 2019. godine, jer se od mene očekuje da budemo brzi i pobedimo. Bićemo malo oprezniji i trudiću se da budem pravi reli vozač. Publika mora da bude zadovoljna, jer ja ne dolazim na neku trku da bih se vozikao. Sigurno ćemo dati sve od sebe da pobedimo. Hvala AMSS i svim ljudima koji organizuju ovo takmičenje. Pozivam sve ljubitelje kraljice auto-sporta, po meni najlepšeg sporta na svetu. Nadam se da neće biti tehničkih problema, postoji šansa da uvek pukne guma. To se dešava i najboljim vozačima sveta, ali to je nešto sto reli čini kraljicom sportova i što je je složena disciplina", rekao je Borković.

Predsednik Auto-moto saveza Srbije Dejan Stojić izjavio je da se nada pobedi Borkovića.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

"Imam veliko zadovoljstvo da najavim 55. Srbija reli, koji će startovati u Vrnjačkoj Banji. Srbija reli je najprestižnije i najstarije takmičenje u auto-moto sportu u Srbiji. Ove godine imamo 46 posada iz Srbije i zemalja u okruženju”, zaključio je Stojić.

Ovo takmičenje se boduje za Kup Evrope, Prvenstvo Bugarske i Prvenstvo Srbije.

Posebna pažnja organizatora prestižne trke posvećena je bezbednosti takmičara i gledalaca.

Autor: