AKTUELNO

Legenda poznatog srpskog kluba preminula je nakon teške i duge bolesti.

Posle teške bolesti u Novom Sadu preminuo je Radovan Dabić, istinska legenda odbojkaškog kluba Vojvodina.

Rođen je 21. aprila 1963. u Ravnom selu. Sportski talenat najpre je pokazao sa pionirskom selekcijom fudbalskog kluba Vojvodina kada je osvojio prvenstvo Jugoslavije a zatim je prešao na odbojkaški teren, poput mnogih talenata i on je prve korake napravio u Osnovnoj školi „Kosta Trifković" kod Nemanje Ostojića.

Matični klub bio mu je Banatić, a u Odbojkaški klub Vojvodina došao je u sezoni 1979/80. Sa mlađim selekcijama osvojio je 1982. tradicionalni Majski turnir u Beogradu.

Foto: Printscreen Youtube

Bio je član generacije koja je ispisala istoriju Vojvodine, kada je u sezoni 1987/88. donela prvu šampionskutitulu u seniorskoj konkurenciji.

Isti uspeh ponovio je Dabić sa saigračima i naredne takmičarske godine, a sa crveno-belima osvojio je i Kup Jugoslavije 1987, te treće mesto u Kupu evropskihšampiona 1988/89. Iz Vojvodine je otišao 1990, igrao je za solunski PAOK do 1993, kada je zbog povrede završio igračku karijeru.

Bio je član juniorske reprezentacije, a za seniorsku nacionalnu selekciju nastupio je 120 puta i osvojiozlatnu medalju 1987. na Univerzijadi u Zagrebu.

#Odbojka

#Smrt

#Trener

'