AKTUELNO

Novak Đoković je trenutno sedmi teniser sveta, ali sigurno da plasman na ATP listi ne pokazuje realno stanje stvar kada je srpski as u pitanju. O turbulentnoj sezoni osvajača 21 grend slem titule govorila je bivša britnaska igračica Anabel Kroft.

Ona je u razgovoru za "Tenis 365" analizirala godinu 35-godišnjeg Beograđanina i došla je do zaključka da je uskraćen za skorko 10.000 poena.

- Strašno je šta se dešavalo i kako se to odrazilo na Novaka Đokovića. Mislim da je cela ova stvar potpuni haos. To što nije mogao da igra na Australijan openu je besmisleno. Sa svim što se dešavalo i situacije oko ruskih igrača, mislim da ima mnogo toga što treba da se raščisti. Ovo je jedna od najturbulentnijih godina koje smo imali u tenisu - rekla je Kroft.

Uprkos tome što lista ne pokazuje tako, Anabel smatra da je Đoković najbolji teniser sveta.

- Svakako osećam da je Novak najbolji igrač sveta i mislim da ćemo to videti u narednih par nedelja, na Mastersu u Parizu i Završnom mastersu u Torinu. Ako pogledate kako je igrao na Vimbldonu posle svega što mu se događalo, bio je besprekoran.

Za nju je Novak poseban utisak ostavio upravo u Londonu, gde je sedmi put u karijeri došao do trofeja.

- Bio je izvanredan, način na koji je pobedio Nika Kirjosa u finalu, bio je impresivan. Da ne bude zabune, Kirjos je veoma opasan kada igra najbolje što može. Mislim da je na Vimbldonu igrao fantastičan tenis, ali je Novak našao način da ga neutralizuje i osvoji još jednu grend slem titulu. Bilo je tako impresivno - zaključila je Kroft.


Masters u Parizu na kome bi Srbin trebalo da nastupi igra se od 31. oktobra do 6. novembra, dok je Završni masters na programu od 13. do 20. novembra.

Autor: