AKTUELNO

Vaterpolisti Crvene zvezde, Partizana i Šapca ostvarili su plasman u osminu finala LEN Evrokupa.

Jedini srpski klub koji je eliminasan u ovoj fazi takmičenja je Valis iz Valjeva.

Crvena zvezda je još u subotu osigurala plasman u nokaut fazu takmičenja, pobedom nad Zaibasom iz Litvanije rezultatom 9:4. To je nakon pobede nad Monpeljeom, bila druga pobeda za crveno-bele u grupi E, što je bilo dovoljno za prolaz dalje zajedno sa mađarskim Solnokom. U međusobnom meču ovih timova, koji nije imao veći rezultatski značaj, Solnok je bio bolji rezultatom 10:6.

Za razliku od Zvezde, Partizan i Šabac su igrali odlučujuće mečeve za prolaz dalje u poslednjem kolu. I oba srpska predstavnika su bila uspešna.

Partizan je odlučujući meč igrao protiv Monpeljea. Samo pobeda je donosila crno-belima prolaz dalje, u meču u kojem je francuski tim bio favorit. Međutim, sjajno su igrači Partizana otvorili meč i do kraja nisu ispuštali stečenu prednost. Na kraju je bilo 12:9 za crno-bele u uzbudljivoj završni.

Šabac je savladao Jadran iz Herceg Novog rezultatom 9:5, u meču u kojem je Šapčanima i poraz od jednog gola razlika garantovao prolaz dalje. Ovom pobedom Šabac je zauzeo prvo mesto u grupi u konačnom plasmanu ispred Trsta.

Valis je grupnu fazu završio na pretposlednjem mestu u svojoj grupi, sa jednom pobedom i tri poraza.

#vaterpolo