AKTUELNO

Ruski teniser Danil Medvedev osvojio je titulu na ATP turniru u Beču, savladavši Denisa Šapovalova nakon preokreta u tri seta, rezultatom 4:6 6:3 6:2.

Šapovalov je bolje otvorio meč uzevši dva brejka 4. teniseru sveta. Medvedev je uspeo da vrati jedan brejk, ali dva su bila previše, tako da je set otišao na stranu Kanađanina.

U drugom setu viđena je velika borba i nekoliko maratonskih gemova. Medvedev je poveo 3:1, a onda u petom gemu spasio četiri brejk lopte. Ipak, naredni servis gem ruski teniser nije uspeo da sačuva, tako da je Šapovalov smanjio na 4:3. Međutim, naredni gem Kanađanin gubi sa nulom, a nakon toga Danil samo potvrđuje drugi set - 6:3.

U trećem setu Rus je brzo oduzeo dva servisa 19. teniseru sveta, a na rezultatu 5:1 imao je i tri meč lopte koje nije iskoristio. Na svoj servis Medvedev je zatim imao još četiri meč loptu, a četvrtu odnosno ukupno sedmu je uspeo da iskoristi.

Ovo je 15. titula na ATP turu za ruskog tenisera, koji je osvajanja turnira došao pobedama nad Basilašvilijem, Timom, Sinerom i Dimitrovim, a na putu do finala nije izgubio nijedan set.

Autor: