AKTUELNO

Približava se nova borba za pojas. Rival Veljka Ražnatovića 8. novembra na Ubu biće takođe neporaženi Goran Babić, koji živi u Stokholmu, a boksuje pod licencom Srpske profesionalne federacije. Tačno četiri dana ostalo je do prvog bokserskog Memorijala prof. dr Miroslav Popović.

Meč večeri je megdan između do sada neporaženih Veljka Ražnatovića (13-0, 10KO) i Gorana Babića (7-1-0, 4KO), koji će se boriti za pojas i titulu profesionalnog prvaka Srbije. Njihov meč planiran je u osam rundi u kategoriji kruzer (do 90,7 kilograma).

Foto: Promo/PR TIM VELJKA RAŽNATOVIĆA.

- Najjači meč do sada u karijeri za mene, spremam se jako. Nadam se pobedi, da li nokautom ili na poene, videćemo - izjavio je nedavno Babić.

Pored Ražnatovića i Babića, koji će se boriti za pojas profesionalnog prvaka Srbije, gledaćemo i megdan između Grka i Francuza za WBF International u velter kategoriji. U ring će pred Ubljanina i Marko Cvetanović i njegov imenjak Nikolić, kao i Šerif Gurdijeljac, kojima će rivali doći iz inostranstva.

Foto: TV Pink Printscreen

Veljko ističe da su pripreme za meč gotove, a da se u danima pred nama fokusira prvenstveno na kilažu, koja ne sme da pređe određene granice.

- On ima jedan nerešen meč, ja nemam nijedan. Imam 10 nokauta i 13 pobeda. To ne mora ništa da znači, ja najmanje gledam te nokaute. Ne pridajem neki veliki značaj - rekao je Ražnatović.

Ražnatović ističe da će napokon ukrstititi rukavice sa nekim ko će biti dostojan protivnik.

Foto: TV Pink Printscreen

Lidija Zečević, predsednica Saveza profesionalnog boksa Srbije, navodi da je i Babić istakao da je u nikada boljoj formi, ističući da ovaj pojas želi više nego ikada.

- Čeka nas 7 sjajnih borbi. Od toga dve za titulu, i hvala opštini Ub, Darku Glišiću koji su nam omogućili potrebne uslove. Mi ćemo se potruditi da se sjajnim borbama odužimo na najbolji način - dodala je Zečević.

Foto: TV Pink Printscreen

Zečević je istakla da je u pitanju turnir humanitarnog karaktera.

- Sva sredstva biće donirana "Uvek sa decom" koja boluju od raka. Moj otac je preminuo od iste bolesti, i ovaj memorijal se održava na godišnjicu njegove smrti. On je nekadašnji Jugoslovenski selektor. On je čuveno ime u svetu boksa - rekla je Zečević.

Autor: