AKTUELNO

Ženska teniserka reprezentacija Srbije nalazi se u meksičkom gradu San Luis Potosi, gde će 11. i 12. novembra odigrati meč plej-ofa za plasman u kvalifikacije Svetske grupe Bili Džin King kupa.

U timu Srbije su Olga Danilović (152. na WTA listi u singlu), Natalija Stevanović (207), Lola Radivojević (381), Katarina Jokić (439), Katarina Kozarov (636), predvođene selektorom Dušanom Vemićem.

Za Meksiko će igrati: Fernanda Kontreras Gomez (156. na WTA listi u singlu), Marsela Zakarijas (198), Renata Zarazua (299) i Džulijana Olmoš ( sedma u dublu na WTA listi), a selektor je Agustin Moreno.

Žreb će se održati sutra kada će se znati ko u petak, na šljaci, na otvorenom, prvi izlazi na teren.

Prvog dana takmicenja biće odigrana dva singl susreta, drugog dana prvi meč će odigrati prve table obe selekcije, zatim u drugom singlu druge table, na kraju sledi i dubl meč.

"Na okupu smo već pet dana. Došli smo ranije, čak i dan ranije od naših rivalki jer smo znali da uslovi koji nas očekuju u San Luis Potosiju sa nadmorskom visinom od 1.864 metra nece biti ni malo laki, kako za treninge, tako i same mečeve koji nas očekuju već za dva dana. Uslovi su dobri, vreme sunčano, bez prevelikog vetra i jako je prijatno za treninge. Pripreme teku po planu, bez greške, idemo korak po korak i tempiramo formu za petak kada nas očekuju prvi singlovi", izjavio je selektor Vemić, a preneo Teniski savez Srbije.

Biće ovo težak mec, obe reprezentacije žarko žele ovu pobedu koja znači mnogo, koja donosi meč u aprilu i priliku da se plasira u Svetsku grupu, navodi Vemić.

"Poraženi se vraća u zonsko takmicenje koje je uvek jako teško i mučno, iscrpljujuće i na kraju krajeva, ma koliko da si jak na papiru prava je lutrija. Atmosfera je prava, timska, vredno se radi i pozitivno gledamo kada ćemo dati sve od sebe za pobedu. Olga će sigurno odigrati njen najbolji tenis za reprezentaciju, jer ona uvek igra 200 posto kada igra za tim, daće sve od sebe da olakša koleginicama iz tima da se dođe do željenih bodova protiv Meksika. Olga je sigurna za singl, dok su za drugi singl sve opcije moguće, odluku ću doneti pred žreb i verujem da će sastav koji bude izašao u bitku protiv našeg domaćina biti onaj pravi koji će doneti željeni trujumf”, poručio je Vemić.

#Olga Danilović