AKTUELNO

Došao je Rafael Nadal u Torino sa ambicijama i željom da godinu završi kao broj jedan na ATP listi, ali mu je poraz od Tejlora Frica u prvom kolu "Zelene grupe" na Završnom turniru u velikoj meri pokvario planove.

Iako je na veoma sumnjivom žrebu za poslednji turnir sezone dobio daleko lakšu grupu u odnosu na arhrivala Novak Đokovića i protivkandidata u trci za prvo mesto na kraju godine, Stefanosa Cicipasa, stvari po El matadora nisu krenule kako treba.

Nadao se da bi sa sve tri pobede došao do prvog mesta u grupi, a time i do lakšeg protivnika u polufinalu. Pobedom u polufinalu, uz svat tri trijumfa u grupi, Rafa bi obezbedio prvo mesto na kraju godine, bez obzira na rezultat u finalu.

Ovako, moraće da osvoji titulu na Završnom mastersu, a to španskom teniseru u bogatoj karijeri nikad nije pošlo za rukom.

Rafa je samo dva puta igrao finale na ovom turniru, jedinom koji mu nedostaje u vitrinama. Jednom je na poslednjem stepeniku zaustavljen od Rodžera Federera (2010), a drugi put od Novaka Đokovića (2013).

Rafa u utorak igra meč drugog kola protiv Feliksa Ože-Alijasima i ukoliko izgubi verovatno će se oprostiti od snova o tituli i povatku na prvo mesto. U tom slučaju, ruke će da trljaju Karlos Alkaraz kao trenutno vodećio igrač na ATp listi i Stefanos Cicipas koji će ostati jedini sa kakvim-takvim izgledima da svrgne mladog Španca sa trona. Ali, Grku je za taj podvig potrebno da osvoji turnir uz sve pobede u grupi, a već večeras imaće najteži ispit u vidu Novaka Đokovića.

Autor: