AKTUELNO

Novak Đoković je napravio šou u društvu Nika Kirjosa na egzibicionom meču, a deo istog je bila i devojčica Ana Marić koja je oduševila navijače u Melburnu.

Pred rasprodatom Rod Lejver Arenom, Đoković je poražen od Kirjosa u meču neobičnih pravila, ali rezultat je ostao u drugom planu.

Ulaznice za ovaj susret rasprodate su za menje od sat vremena, a sav prihod biće prosležen humanitarnim organizacijama.

Na terenu je moglo da se vidi puno zanimljivih stvari. Od fantastičnih poena, preko Novakovog plesa i zajedničkih "ludorija" srpskog i australijskog tenisera, do fantastične devojčice kojoj se Đoković poklonio.

Prvi set pripao je Kirjosu 4:3, drugi Đokoviću 4:2, a onda je odigran super taj-brejk u kojem su Srbin i Australijanac činili dubl parove, najpre sa teniserima u kolicima, a zatim i sa mališanima.

Sa Novakom u timu igrala je Ana Marić, devojčica koja je oduševila navijače i pokazala da bi u budućnosti mogla da predstavlja veliko ime u svetu tenisa.

Koliko je dobro igrala desetogodišnja Srpkinja najbolje govori gest Novaka nakon sjajnog udarca koji je Ana poslala ka Kirjosu.

Australijanac je nakon Anine dijegonale poslao loptu u mrežicu, a oduševljeni Đoković se poklonio mladoj teniserki što je ona dočekala s širokim osmehom na licu.

Ana Marić je članica teniskog kampa "Vida", a trenutno je učesnica Australijan open kampa kao jedna od najtalentovanijih igračica svog uzrasta.

Prošle godine je osvojila turnir Beograd open u "zelenom nivou", a u Melburnu je pokazala da može da igra i pred više od 14.000 ljudi.

Autor: