AKTUELNO

Novak Đoković kreće u pohod na 10. trofej na Australijan openu, a prvi protivnik biće mu u utorak Španac Baene Karbaljes, dobra vest za Srbiju jeste termin odigravanja meča.

Novak Đoković će prvi meč igrati u večernjem programu na "Rod Lejver" areni. Pre njega i Karbaljesa na terenu će se naći Tamara Zidanšek i drugi nosilac ženskog žreba Ons Žaber.

Njihov meč počeće oko devet časova izjutra, što znači da Novak Đoković neće na teren pre 10.30 izjutra. Pre njih će na Rod Lejver areni u utorak igrati Sabalenka i Martincova, Sebov i Garsija, a zatim Beretini i Endi Mari.

Podsetimo, Novak Đoković pretrpeo je pravu torturu prošle godine u Australiji, te se nakon godinu dana vratio u Melburn. Devetostruki šampion Australije dobio je priliku da prvi meč igra u "prajm-tajmu", kako jedan šampion i zaslužuje.

Prvog dana Australijen Opena će Rafa Nadal igrati na „Rod Lejver“ areni i to protiv Džeka Drejpera i to će biti treći meč dnevnog programa.

Danil Medvedev je dobio večernji termin protiv Girona, dok će pre njih na terenu biti Švjontek i Nimajer. Cicipas prvog dana igra na „Margaret Kort“ areni i to prvi meč večernjeg programa.

U ponedeljak igra i Dušan Lajović protiv Denisa Šapovalova drugi meč dnevnog programa na „1573 areni“.

Miomir Kecmanović će na terenu šest igrati u utorak drugi meč dana protiv kvalifikanta Žarija. Đere otvra program u utorak na terenu 14 protiv Bergsa iz Belgije.

Autor: