AKTUELNO

Treći meč u grupi "E" na Svetskom prvenstvu rukometna reprezentacija Srbije odigraće protiv selekcije Katara. Utakmica će se igrati u Katovicama sa početkom u 20.30.

Naši momci su takmičenje počeli duelom protiv Alžira. Dobar rezultat i kvalitetna partija Mijajla Marsenića dali su razloga za optimizam. Momak iz Berana je sa 9 postignutih golova predvodio svoj tim do pobede.
Utakmica je počela u brzom ritmu, golmani nisu bili na svom nivou, ali ruku na srce, nije bilo ni realno očekivati ako uzmemo u obzir da odbrane nisu bile na tako visokom nivou.

Na petnaetominutnu pauzu smo otišli sa zaostatkom od dva gola, da bi na kraju 60 minuta igre na semaforu stajalo 34-33.

Lazar Kukić je bio taj koji je najviše vukao ekipu, srednji bek je postigao sedam golova, dok su ga pratili Miloš Orbović, Nemanja Ilić i Bogdan Radivojević sa po 5. U listu strelaca upisali su se još Dragan Pešmalbek (3), Marko Milosavljević (2), Mijajlo Marsenić (2), Petar Đorđić (2), Uroš Borzaš (1) i Stefan Dodić (1).

Ono što svakako ne raduje Tonija Đeronu je povreda desnog beka Predraga Vejina. Apatinac je u duelu sa "pancerima" povredio skočni zglob i pitanje je hoće li zaigrati do kraja turnira.

Sa druge strane Katar je na otvaranju izgubio od Nemačke i za njih je ovaj meč takođe od krucijalnog značaja.

Radi se respektabilnom sastavu sa kvalitetnim pojedincima. Sa klupe ih predvodi jedan od najboljih svetskih stručnjaka Valero Rivera.

Naša grupa će se u narednoj fazi ukrstiti sa grupom "f" koju čine Norveška, Holandija, Argentina i Severna Makedonija. Skandinaci će se sa "lalama" u poslednjem kolu boriti za prvu poziciju u grupi.

Očekuje nas interesantan duel, pobedom ćemo preneti dva boda i tako zadržati šanse za nastavak takmičenja.

Verujemo da će se igrati u visokom ritmu i da će granica golova biti prebačena.

U drugom kolu Srbiju je čekao težak zadatak. Na megdan je došla Nemačka. U timu više nema velikih zvezda kao što je nekada bio Uve Genshajmer, međutim, momci koji su se našli na spisku i te kako zaslužuju respekt.