AKTUELNO

Novak Đoković će 15. put u karijeri igrati u osmini finala Australijan opena.

Srpski teniser je u trećem kolu turnira u Melburnu savladao Grigora Dimitrova sa 7:6, 6:3, 6:4.

- Mislim da je svaki poen bio važan - rekao je Novak na terenu.

- Ključni poeni su bili u prvom gemu. Važno je bilo što sam napravio brejk odmah na startu. Nisam znao kako ću se osećati fizički, bilo je uspona i padova. Grigora cenim izuzetno, jedan mi je od najboljih prijatelja, jedan od najtalentovanijih igrača, dugo je tu, neverovatan je sportista... Mislio sam da će dupli brejk u trećem setu biti dovoljan, ali borio se do poslednjeg poena, nisam znao da li ću uspeti ili ne. Neverovatna borba. Sada ću da se odmorim i spremim za narednu.

Đoković i do tog trenutka Endi Mari su bili jedini grend slem šampioni koji su ostali u žrebu. Na pitanje da li mu je to dodatni motiv protiv mladih igrača, Novak je uz osmeh uzvratio:

- Kojih mladih? Mislim, 35 je novih 25 godina. Pogledajte Rafu, Endija, na visokom su nivou. Pokušavam da uradim isto. Svaka sezona je sada važna, kada si u završnici karijeri počneš da ceniš svaki turnir više jer znaš da ih nećeš još mnogo igrati. Imam sreće da radim ono što volim skoro 20 godina. Ne mogu da budem zahvalniji.

Endi Mari je najveći heroj Melburna, iako je ispao! Dizao se opet iz ponora, Bautista-Agut "pregrmeo" čeličnog ŠkotaNovak nastavlja pohod ka jubilarnoj desetoj tituli u Melburnu...

- Prvo, volim uslove ovde, pogotovo u večernjim terminima. Odgovaraju mom stilu igre. Što više pobeđuješ, više samopouzdanja imaš. I naravno, atmsfera je prava. Ovo je jedan od najvažnijih stadiona na svetu, ova publika izvlači najbolje iz mene. Srećan sam što sam i dalje u turniru.

Rival u osmini finala biće mu domaći teniser Aleks de Minor.

- De Minor je jedan od najbržih momaka, napredovao je, ima Hjuita u svom timu. To je sjajan tim. Ne znam koliko će ljudi navijati za mene. Biće sjajna atmosfera i radujem se tome - zaključio je Đoković.

Autor: