AKTUELNO

Novak Đoković čeka svoj duel osmine finala Australijan Opena protiv Aleksa De Minaura, a u zagrevanju pred okršaj sa domaćim teniserom, izašla je statistika svih 16 igrača koji su uspeli da se održe u takmičenju. U odnosu na Srbina, to sve izgleda prilično porazno.

Đoković je u svojoj karijeri osvojio čak 92 ATP titule, što je više nego svi ostali učesnici osmine finala ukupno!

Nakon Novaka, sledeći po po uspešnosti u tom segmentu je Andrej Rubljov koji ima 13, a na dvocifrenoj koti su još samo Stefanos Cicipas sa 10 i Roberto Bautista Agut sa 13 trofeja.

Koliko je ovo izdanje Australijan Opena čudno, u osmini finala su se našla dva momka koja nemaju ATP titulu i još trojica koji imaju samo po jednu. U pitanju su Jirži Lehečka i Džej Volf koji do sada nisu podigli pehar, te Ben Šelton, Tomi Pol i Sebastijan Korda koji su to učinili samo po jednom.

Drugi segment koji takođe govori sve o Đokovićevoj veličini jeste taj u kojem je Novak devet puta osvojio Grend slem u Melburnu, dok ostali učesnici nikada nisu igrali niti finale.

Najdalje je stizao Cicipas koji je tri puta igrao polufinale, Bautista-Agut, Rubljov i Ože Aliasim su uspevali da dođu do osam najboljih, dok ostatak preživelih u žrebu nikada nije otišlo dalje od trenutnog uspeha.