AKTUELNO

Rukometaši Srbije će večeras, u duelu sa Holandijom, završiti učešće na Svetskom prvenstvu, jer su izgubili šanse za plasman u četvrtfinale.

Selektor Toni Đerona izjavio je da će njegov tim dati sve od sebe da pobedi Holandiju u meču poslednjeg kola Treće grupe druge faze na Svetskom prvenstvu u Katovicama.

Srbija je treća na tabeli sa četiri boda i izgubila je sve šanse za plasman u četvrtfinale SP. Holandija je četvrta sa takođe četiri boda. Plasman u četvrtfinale izborile su selekcije Nemačke i Norveške, koje su osvojile po osam bodova.

"Kako je san o četvrtfinalu gotov, sada moramo da damo sve od sebe, da se borimo do kraja i završimo na što boljoj poziciji kako bismo bili u prilici da se borimo za Olimpijske igre. Pobediti Holandiju neće biti ni malo lako, igrači su jako umorni i na nama je da ih oporavimo i pripremimo za završni duel", rekao je Đerona, prenosi zvanični sajt Rukometnog saveza Srbije.

Utakmica između Srbije i Holandije biće odigrana od 18 sati.

"Holandija igra na isti način sve svoje utakmice, brza tranzicija, imaju šest do sedam igrača koji igraju gotovo sve vreme. Biće ovo fizički jako zahtevna utakmica. Nadam se da će činjenica što možemo da menjamo i uključujemo više igrača može da nam donese prevagu u ovoj utakmici", zaključio je Đerona.

#rukometaši srbije