AKTUELNO

Novak Đoković je bio silovit protiv Aleksa de Minora u osmini finala Australijan opena, a brutalnom partijom mu je "riternirao" za prozivanje za vakcinu pre godinu dana u Australiji.

Bio je Novak fokusiran od prvog do poslednjeg poena i nije dao rivalu ni promil šanse. Mnogi su impresionirani na kakvom nivou je odigrao ovaj meč.

Javio se i Nik Kirjos iz bolice, a posle meča je i bivša teniserka, a sada reporterka Eurosporta Barbara Šet morala da ga uštine, da se uveri da je Novak ipak samo ljudsko biće.

- Novače, kakva partija! Moram da te uštinem da proverim da si i dalje ljudsko biće. Da, mislim da jesi, ali kakva je ovo bila perfekcija na teniskom terenu? - započela je intervju Barbara Šet na neobičan način, na šta je Novak odgovorio sa osmehom na licu.

- Bilo je blizu perfekcije, ne mogu mnogo da kažem o mojoj partiji, od starta sam se sjajno osećao i sa svojom nogom, najbolje od početka turnira, bio sam slobodan da se krećem okolo, znao sam šta da očekujem na terenu u smislu publike i atmosfere. Nikada nisam igrao sa De Minorom u karijeri, nisam znao kakav treba da bude plan igre, znao sam da moram da budem agresivan od starta, jer je on jedan od najbržih tenisera na turu i da mu oduzmem vreme. Od starta do kraja je bilo sjajno, osećao sam se sjajno, srećan sam - rekao je Novak.

Barbara ga je upitala i o "onom" pogledu koji je Novak imao kada je osvojio prvi set, u kojem kaže da puca od samopouzdanja, a rivalu govori da nema čemu da se nada.

- Da i ne, uvek imam veru u sebe i u svoje kvalitete i sposobnosti, znam da mogu da pobedim svakoga kada igram ovako. U isto vreme imam poštovanje za njega i razumem da mečevi na ovom nivou mogu brzo da se preokrenu, kada igrate na Rod Lejver areni, publika je pokušavala da ga podigne i vrati u meč, ali nisam hteo da se to desi i održavao sam "zdravu" distancu celog meča - odgovorio je Novak, koji je ovim malo i pecnuo, neki bi rekli i "pelcnuo" rivala za prozivanje pre godinu dana.

- Sjajno je da sam imao ovako brz meč. Dva sata je dva sata, ali svakako bolje nego tri i po sata ili četiri, zadovoljan sam, nakon što znam kroz šta sam prošao sa svojom nogom tokom prethodna tri meča da sam imao meč kao sada na ovom nivou - rekao je Novak.