AKTUELNO

Grčki teniser Stefanos Cicipas plasirao se u finale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedio 20. tenisera sveta Rusa Karena Hačanova posle četiri seta.

To je prvo finale Cicipasa u Melburnu, a ukupno drugo finale grend slem turnira u karijeri.

Prethodno je 2021. godine igrao u finalu Rolan Garosa, u kome je izgubio od srpskog tenisera Novaka Đokovića posle pet setova.

Međutim, ono što je privuklo veliku pažnju teniske javnosti je novinarski pokušaj da posvađaju Srbina i Grka.

- Poznajem dobro Cicipasa, verovatno najiskusnijeg igrača u drugom delu žreba. Igrao je već u završnicama grend slemova nekoliko puta, ali mislim da nikada nije došao do samog finala", rekao je Novak Đoković pre nego što su ga novinari podsetili da su igrali u finalu Rolan Garosa: "A, da, tačno. U pravu ste. Izvinjavam se, moja greška".

S obzirom na to da Đoković ima "kompjutersko pamćenje", mnogi su pomislili da je ovim rečima pokušao da "uđe u glavu" Stefanosu Cicipasu, pa je upravo to i Grk upitan posle plasmana u finale. Zamislio se posle novinarskog pitanja o tome da li je Novak napravio lapsus ili se "poigrava sa njim", a potom je odgovorio: "Ni ja se ne sećam. Ne sećam se...".

Očigledno je Cicipas zamerio Đokoviću na nespretnim rečima, a govoreći o svojoj igri "pucao je od samopouzdanja" jer veruje da ima veliku priliku da dođe do trofeja, bez obzira ko mu bio protivnik.

- Jedan je ovde osvojio mnogo turnira, a drugi je gladan trofeja... (...) Igram sjajan tenis, uživam, samo ne vidim ništa negativno u tome kako igram, čak i kada ne funkcioniše. Vrlo sam optimističan protiv bilo koga da igram, to je nedostajalo mojoj igri, više verujem u ono što radim i to je više nego dovoljno. Možda ne ispadne kako sam hteo, ali dao sam 110 odsto", zaključio je grčki teniser.

Autor: