AKTUELNO

Kapiten Orlova i Ajaksa Dušan Tadić bio je na pragu selidbe Romu, ali je transfer propao

Korijere delo sport prenosi da je sredinom nedelje sve bilo dogovoreno oko Tadićevog prelaska u Rim, ali da je propalo jer je Nikolo Zaniolo odbio da pređe u Bornmut.

Italijani tvrde da je Žoze Murinjo lično zvao Dušana Tadića i pitao ga da li je zainteresovan da dođe u Romu. Navodno su se i načelno dogovorili oko svega, ali je sve "upropastio" Nikolo Zaniolo.

Zaniolo je tražio od Rome da ode ove zime. Pregovarali su sa Milanom i Bornmutom, međutim na kraju je Italijan odbio obe ponude. Prvo je Milan odustao zbog toga što su "trešnjice" nudile su više novca. Bornmut je prihvatio da plati traženu cenu od 30.000.000 evra, dogovorio i uslove sa igračevim agentima, ali je Zaniolo odbio jer smatra da je Bornmut ispod njegovog igračkog renomea.

Zbog toga je naljutio čelnike Rome. Već su ga precrtali i Murinjo i navijači, a ako se nešto ne promeni u sledećih 48 sati - time su zatvorena vrata i Tadiću u Rimu. Još ima malo nade, jer su Totenhem i Vest Hem pokazali interesovanje za Zaniola.

Ove sezone Tadić igra nešto slabije nego što smo navikli u Ajaksu. Postigao je četiri gola i 12 asistencija. Ukupno u dresu holandskog kluba postigao je 96 golova i asistirao za još 103 od dolaska 2018. godine. Igrao je još za Vojvodinu, Groningen, Tvente i Sautempton.

Autor: