AKTUELNO

Novak Đoković je ispisao istoriju, osvojio je jubilarnu 10. titulu na Australijan openu pobedom protif Stefanosa Cicipasa (3:0) i samim tim i svoju 22. Grend slem titulu. Ovaj podvig mu je doneo i vraćanje na prvo mesto na ATP listi, koje je samo po sebi uspeh.

Međutim, nije to sve, pošto je Novak ovim vraćanjem na prvo mesto ispisao još jednu novu stranicu istorije. S obzirom na to da je pred turnir Đoković bio na 5. poziciji na listi, plasmanom na prvu poziciju je načinio i najveći skok u istoriji, ako se računaju teniseri koji su dospeli na sam vrh.

Đokoviću još od juna nije bio na vrhu ATP liste, kada su ga snašle nesportske stvari i kada je morao da se bori protiv svih, no, pravda nekad jeste spora, ali je na kraju uvek dostižna, pa se srpski as vratio na čelo, gde mu je i mesto.

Naime, 35-godišnji Novak je skokom od četiri pozicije načinio istoriju ATP liste, koja se računa od 1973. godine. Dok, to nije kraj njegovim rekordima, jer ukoliko Novak ostane na ovom mestu još četiri nedelje, odnosno, on će oboriti i rekord Štefi Graf, koja je provela 377 nedelja na prvoj poziciji, dok Đoković trenutno broj 373.

Autor: