AKTUELNO

Marijan Vajda, bivši trener najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, otkrio je dosad nepoznate detalje o prekidu saradnje sa srpskim asom.

"Zna kako treba da trenira i odlično se razume sa Goranom. Ja sam dobro, on je dobro i tako treba da bude", poručio je Vajda.

Slovak je ispratio Novakov pohod na jubilarnu 10. titulu na Australijan openu.

"Video sam veliko olakšanje kod njega nakon svega što mu se dogodilo prošle godine. Videle su se emocije. Nedostaju mi takvi momenti, da budem deo njih. Voleo bih da nam se putevi češće ukrštaju i da ga gledam kako osvaja Grend slemove", iskren je Vajda.

Pre gotovo godinu dana kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da Vajda posle 15 godina uspešne saradnje napušta tim Novaka Đokovića. Njegov odlazak predstavljao je veliko iznenađenje u svetu tenisa. Prirodno je bilo da Novak i Marjan zajedno završe ovu istorijsku tenisku priču ali to se ipak nije dogodilo. Vajda je napustio tim, a Novak je nastavio da piše stranice teniske istorije sa trenerom Goranom Ivaniševićem.

U intervjuu koji je dao za argentinski dnevnik "Ole" Vajda je otkrio zašto je došlo do prekida saradnje.

"Novak je odlučio da igra manje turnira i opredelio se za mlađi stručni štab. Goran Ivanišević je bio broj jedan", priznao je Slovak.

To je pravi razlog zašto je došlo do prekida ove izuzetno uspešne dugogodišnje saradnje.

Vajda je otkrio da to nije uticalo na njegov odnos sa Novakom.

"I dalje imamo odličan odnos, proveli smo 15 godina zajedno. Prekid saradnje je bio emotivan za obojicu, ali život se nastavlja i Novak ide dalje", kaže Vajda.

Vajdin odlazak nije se osetio u Novakovoj igri, Srbin je nastavio da dominira svetskim tenisom.

Autor: