AKTUELNO

Favoritkinjama prosečno ispod sat vremena bilo potrebno da dođu do pobeda - ali dva ultra-maratonska meča obeležila dosadašnji tok WTA turnira u Emiratu.

Kada najbolje pobeđuju – to rade ekspresno. Prva nositeljka jakog WTA turnira serije 1000 u Dubaiju i prva igračica sveta Iga Švjontek sinoć je nastavila strahovitu seriju ubedljivih pobeda iz Dohe – prepustivši Lejli Fernandez samo 2 gema u 72 minuta trajanja njihovog susreta.

„Uopšte nije bilo tako lako pobediti u ovom meču. Morala sam puno da radim na terenu, da se adaptiram na nešto bržu podlogu – ali se sve dobro završilo po mene“, iskrena je Poljakinja.

Još brža u pobedi od nje bila je osvajačica Australijen Opena Arina Sabalenka (2. nositeljka), zbrisavši sa terena Loren Dejvis za samo 59 minuta, a u završnom meču današnjeg programa na Centralnom terenu – Koko Gof je eliminisala Aleksandru Sasnovič za samo 70 minuta (6-0 6-4) i time zakazala meč protiv finalistkinje Australijen Opena i osvajačice Vimbldona Elene Ribakine (bolja od Buzkove u 2 seta). Očekivano – Gof snažno gazi i u dublu sa svojom redovnom partnerkom Džesikom Pegulom, ušavši u četvrtfinale te konkurencije.

Sprint do pobede izvele su i Jelena Ostapenko sa 55 minuta do pobede nad Lindom Fruhvirtovom (6-2 6-0) i Petra Kvitova, kojoj je trebalo iznenađujuće malo vremena (69 minuta) da eliminiše šestu nositeljku Sakari sa 6-1 6-2, ali je zato osvajačica Dubaija iz 2019 Belinda Benčić (8) za 40 sekundi ostala kratka za rekord u dužini jednog WTA meča ove sezone koje su upravo u Dubaiju postavile Sorana Kirstea i Beatriz Hadad Maja (3 sata 28 minuta) – pobedivši Martu Kostjuk sa 6-7 7-6 6-4 posle paklenog kam-beka u drugom setu i krajnje neizvesnog trećeg.

Od tenisa se juče oprostila i poznata Indijska specijalistkinja za dubl Sanja Mirza, koja je u paru sa Medison Kijz poražena od para Kudermetova – Samsonova sa 6-4 6-0. “Zahvalna sam i ponosna na sve što sam ostvarila u proteklih 20 godina moje duge karijere – i radujem se svemu što me čeka u životu, jer verujem u sebe i ono što ću dalje činiti“, rekla je na oproštaju kroz suze Mirza koja je inspirisala brojne devojke iz Indije i Azije da započnu tenisku karijeru.

Autor: