AKTUELNO

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, kako stvari trenutno stoje, neće moći da se takmiči na prolećnim turnirima u SAD, prenosi Mondo.

Srpski teniser zatražio je od američkih vlasti posebno izuzeće od pravila o vakcinaciji protiv virusa korona, kako bi u narednom periodu mogao da se pojavi na turnirima u Indijan Velsu (Kalifornija) i Majamiju (Florida), ali za sada nema dozvolu za tako nešto.

Novak ima podršku US Opena i Tensikog saveza SAD, ali uprkos tome njegovo učešće u Americi je pod znakom pitanja.

Kako je na svom Tviter profilu otkrio senator sa Floride Rik Skot, državna bezbednost odbila je zahtev srpskog tenisera!


Sada je pred Novakom samo jedna opcija - da ga "pomiluje" američki predsednik Džozef Bajden i da nakon njegove intervencije dobije mogućnost da otputuje u SAD.

Podsetimo, Novak Đoković ne može da uđe u SAD zbog toga što neamerički državljani koji nisu vakcinisani protiv korona virusa nemaju dozvolu da uđu u ovu zemlju.

Zabrana će zvanično biti ukinuta 11. maja, ali turniri se igraju u martu.

Zbog toga je Novak Đoković podneo molbu da mu se dozvoli izuzeće i da uđe u SAD i ranije, pošto ne predstavlja opasnost po zemlju kao nevakcinisan protiv korona virusa. Za sada nije bilo pozitivnog odgovora, a videćemo da li će apel US Opena doprineti tome, ipak je u igri 2.000 bodova na mastersima.

Autor: