AKTUELNO

Novak Đoković će igrati na US openu! Američki Senat konačno je izglasao ukidanje nacionalne deklaracije o vanrednom stanju usled pandeme koronavirusa.

Gornji dom je sa 68 glasova za i 23 protiv doneo odluku o okončanju vanrednog stanja, pa će i nevakcinisani stranci moći bez problema da ulaze u Ameriku.

Ovo znači i da će Novak Đoković moći da nastupi na letnjoj američkog turneji, na mastersu u Sinsinatiju i US openu, koji je na programu od 28. avgusta do 10. septembra.

Zbog zabrane ulaska u Ameriku, jer nije vakcinisan, Novak je propustio takmičenja u Indijan Velsu i Majamiju ove godine. Srpski teniser Novak Đoković je poslao i molbu Amerikancima za izuzeće, kako bi mogao da uđe u Sjedinjene Američke Države i igra na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju. Dobio je naš as podršku US open-a i Teniskog saveza SAD, zatražili su od američkih vlasti da puste srpskog tenisera u zemlju. Nažalost, to nije vredelo.

US open je kao i Novak Đoković sigurno s oduševljenjem dočekao pomenutu vest.

- Pravila koja se tiču ulaska u SAD određuje Bela kuća. Puni smo nade da će pravila koja onemogućavaju Novaka da uđe u SAD biti ukinuta ili relaksirana u skorijoj budućnosti. Za US Open ne postoje kovid restrikcije za bilo kojeg igrača, navijača… Novak, jedan od najvećih šampiona našeg sporta će biti dobrodošao da se takmiči na US Openu 2023. godine - rekao je portparol USTA Kris Vidmajer pre nekoliko dana.

Đoković je početkom 2022. godine deportovan iz Australije jer nije vakcinisan, a iz istor razloga i prošle sezone nije igrao u Indijan Velsu i Majamiju, potom u Kanadi, Sinsinatiju i US openu. Srpski teniser je dominantno počeo 2023. godinu, osvajanjem Australijan open 2023, što je njegova 22. grend slem titula, dok je stao u polufinalu Dubaija. Nije mogao da igra u Indijan Velsu u Majamiju, pa će se na teren vratiti na mastersu u Monte Karlu, na startu sezone na šljaci.

Naš as se nije pokajao zbog odluke da ne primi vakcinu protiv korone, iako je propustio turnire u Americi.

- Ne, ne kajem se. U životu sam naučio da te kajanje samo sputava i u osnovi čini da živiš u prošlosti, a ja to ne želim da radim. Takođe, ne želim da živim previše u budućnosti. Želim da budem koliko i u sadašnjem trenutku, ali naravno razmišljam o budućnosti, stvaram bolju budućnost. Zato čestitam Alkarazu. Apsolutno zaslužuje da se vrati na broj 1 - rekao je pre nekoliko dana Novak Đoković.

Autor: