AKTUELNO

Srpski teniser Dušan Lajović ispao je več na startu mastersa u Monte Karlu, jer je u dva seta poražen od Australijanca Alekseja Popirina - 7:6, 6:3!

Lajović je u glavni žreb ušao kao "laki luzer", pošto nije prošao kvalifikacije, a da nije u formi govori upravo ovaj poraz od trenutno 95. igrača sveta posle skoro dva sata igre.

Dušan i Aleksej odigrali su neverovatan prvi set u kom nije viđena nijedna šansa za brejk. Međutim, Popirin je boio taj koji je nastavio odlično da servira u taj-brejku. Poveo je sa 3:0, potom izgubio jedan poen, pa onda vezao još četiri za 1:0 u setovima.

Mučio se Duci na svoj servis, već u prvom svom gemu u drugom setu. da, spasio je pet brejk lopti - ali je Poporin posle tih 1:1 vezao tri gema i, uz brejk, stigao je do 4:1.

Doduše, vredi pomenuti da je Lajović u tim trenucima imao svoje dve brejk šanse da se vrati u meč, koje nije iskoristio. Kao ni one dve u sedmom gemu, i jednu u 9. gemu, te je Popirin do kraja sačuvao tu "minimalnu prenost" za prolazak u drugo kolo gde ga čeka Nikolas Jari.