AKTUELNO

Španski teniser Rafael Nadal vanredno se obratio svojim navijačima putem društvenih mreža.

Bik sa Majorke je otkrio da neće igrati u Madridu, što je teško palo njegovim navijačima. A njegovo obraćanje vam prenosimo u celosti:

- Prošlo je dosta vremena otkako sam direktno komunicirao sa vama. Bilo je to teških nekoliko nedelja i meseci. Kao što znate, pretrpeo sam tešku povredu u Australiji. U početku je trebalo da bude period oporavka od šest do osam nedelja, a sada smo na četrnaest. Realnost je da situacija nije onakva kakvu bismo očekivali. Sve medicinske indikacije su ispoštovane, ali nekako evolucija nije bila onakva kako su nam u početku rekli i nalazimo se u teškoj situaciji.

- Nedelje prolaze i imao sam iluziju da mogu da igram na turnirima koji su mi najvažniji u karijeri kao što su Monte Karlo, Barselona, Madrid, Rim, Rolan Garos, a trenutno su mi nedostajali Monte Karlo i Barselona . Nažalost, neću moći da budem u Madridu.

- Povreda još uvek nije zalečena i ne mogu da shvatim šta mi je potrebno da bih se takmičio. Trenirao sam, ali pre nekoliko dana smo odlučili da malo promenimo kurs, uradimo još jedan tretman i vidimo da li se stvari popravljaju da bismo pokušali da dođemo do onoga što sledi.

- Ne mogu da dam rokove jer da znam rekao bih vam ali ne znam. Ovako stvari sada stoje. Takođe želim da uputim poseban pozdrav za svu madridsku i špansku javnost jer sam propustio dva turnira koja se igraju kod kuće. Svi znate šta za mene znači igrati ove turnire i u ovom slučaju u Madridu da neću moći da igram sa svime što mi je dao.

- Ne preostaje mi ništa drugo nego da se trudim da imam pravi stav sve ovo vreme, pokušam da sebi dam priliku da se takmičim na nekom od turnira koji je ostao od sezone na šljaci i ne preostaje mi ništa drugo nego da radim i budem sa pravim mentalitetom.

- Veoma snažan zagrljaj svima i čim budem imao vesti, obavestiću vas. Hvala vam", rekao je Rafael Nadal u svom obraćanju putem društvenih mreža.

Autor: