AKTUELNO

Organizatori Rolan Garosa rešili su da večernji mečevi ove sezone počinju pola sata ranije.

Prošlogodišnja organizacija Rolan Garosa izazvala je veliko nezadovoljstvo među teniserima budući da su večernji mečevi počinjali oko 21 čas. Zbog toga, dešavalo se da igrači na terenu ostaju i posle ponoći, ali su organizatori ove sezone rešili da tu odluku promene i pomere satnicu na turniru!

Direktorka turnira Ameli Morezmo u razgovoru poričila je da će večernji program na drugom grend slemu ove sezone počinjati pola sata ranije, a da će prvi poen na programu biti oko 20:30.

- Program će počinjati u 20 sati sa uvodnim zagrevanjem, dok će prvi poen biti odigran od 20.30. Teško je projektovati stvari pre žreba. Ne garantujem ništa. Videćemo kakavi će mečevi biti, to će nam biti vodilja u ovom procesu. Bila bi greška da postavljamo nekakve kvote o broju mečeva - rekla je Ameli Morezmno.

Navijači su, takođe, bili nezadovoljni budući da je veliki deo mečeva koji privlače najviše pažnje bio smešten u noćni termin zbog čega mnogi od njih nisu bili u prilici da gledaju svoje omiljene tenisere. Organizatori su rešeni da i to promene kako bi svi bili zadovoljni.

Ameli Morezmo je najavila da su čelnici angažovali i kompaniju koja će imati zaduženje da kontroliše društvene mreže i briše uvredljive komentare. Žele u Parizu da saštite tenisere i teniserke od "sajber" nasilja.

- To je važno zbog mentalnog stanja igrača. Svi će moći da ulaze slobodnije u mečeve. Jedva čekam da vidim kako će se igrači osećati zbog toga - podvukla je Morezmo.

Rolan Garos ove sezone je na programu od 28. maja do 11. juna, titulu brani Rafael Nadal, a očekuje se da mu prvi "izazivač" bude Novak Đoković.

Autor: