AKTUELNO

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igra protiv Britanca Kamerona Norija meč osmine finala Mastersa u Rimu.

Drugi set:

Britanac potpuno neočekivano zatražio medicinski tajm-aut. Ništa nije ukazivalo na to da Nori ima neki problem sa povredom, pa je njegov potez ponovo razbesneo rimsku publiku.

5:4 za Đokovića - BREJK! Razbesneo se Novak i sprašio Britanca u ovom gemu, u narednom će servirati za pobedu i plasman u četvrtfinale.

4:4 izjednačenje - Kakav gem Novaka! Srbin ekspresno, bez izgubljenog poena, stiže do novog izjednačenja! Konačno je proradio servis Srbina!

3:4 za Norija - Ništa od novog brejka! Pretio je Novak u ovom gemu, ali Nori nije dozvolio srpskom asu da ponovo dođe u priliku za brejk. Nakon 30:30 vezao je dva poena i ponovo stigao do prednosti.

3:3 izjednačenje - Novak prekida nalet britanskog tenisera! Rasplamsala se borba u drugom setu.

2:3 za Norija - Novi gem za Britanca, koji ponovo dolazi do prednosti.

2:2 Kameron Nori je stigao do brejka protiv Novaka Đokovića i to na najmanje sportski način koji možete da zamislite. Imao je mnogo sreće jer je lopta udarila u mrežu, a zatim mu se idealno namestila na smeč. Đoković je okrenuo leđa, svestan da je izgubio poen, a Kameron mu je smečovao u noge dok srpski teniser odlazio od mreže. Okrenuo se Novak, pogledao u Britanca, a zatim počeo da klima glavom...

2:1 za Đokovića - BREJK! Novak u trećem gemu uspeva da oduzme servis rivalu! Ubacio je srpski as u brzinu, atraktivnim poenima podigao publiku na noge i stigao do dve vezane prilike za brejk! Sada je odmah iskoristio šansu koja mu se ukazala!

1:1 izjednačenje - Nekoliko sjajnih poena viđeno je gemu koji je zasluženo pripao srpskom asu. Ne dozvoljava Novak Noriju da dođe u priliku da napravi brejk na ovm meču!

0:1 za Norija - Britanac prvi put na meču stiže do prednosti. Zahvaljujući sjajnom servisu Nori osvaja uvodni gem drugog seta.

Nori prvi servira u drugom setu.

6:3 - NOVAK OSVAJA PRVI SET! Posle 40 minuta igre Đoković zasluženo vodi sa 1:0!

5:3 za Đokovića - Kakva šteta! Dve vezane set lopte propustio je Novak u ovom gemu. Najlepšim vinerom na meču Nole je stigao do dve vezane prilike za brejk, ali Nori usledili su perfektni servisi Norija, koji je osvojio četiri poena u nizu i smanjio zaostatak. U narednom gemu Novak servira za prvi set.

Foto: Beta AP/Andrew Medichini

5:2 za Đoković - Samo 45 odsto prvog servisa pogodio je Novak u dosadašnjem toku meča, ali to ga ne sprečava da osvaja svoje servis gemove. Sačuvao je prednost brejka i u narednom gemu Nori će servirati za ostanak u setu.

4:2 za Đokovića - Jedan siguran gem za Britanca. Sjajano je Nori servirao u ovom gemu, ekspresno stigao do 40:0 i rutinski odradio posao. Kako meč odmiče, Britanac lagano podiže nivo igre.

4:1 za Đokovića - Još jedan rutinski osvojen gem Novaka.

3:1 za Đokovića - Uz dosta muke Nori stiže do prvog gema na meču! Novak je propustio priliku da ponovo oduzme servis Britancu i praktično reši set. Ponovo je vršio pritisak, stigao do prilike za brejk, ali onda je proradio servis Norija, koji je uspeo da se izvuče iz neugodne situacije i smanji zaostatak.

3:0 za Đokovića - Rutinski je srpski teniser potvrdio brejk!

Foto: Beta AP/Andrew Medichini

2:0 za Đokovića - BREJK! Novak je odmah na startu meča oduzeo servis Britancu. Nori je vezao dve greške iz forhenda i tako poklonio brejk srpskom teniseru. Idealan start srpskog asa!

1:0 za Đokovića - Divnim drop-šotom otvorio je Novak meč. U drugom poenu viđena je duga razmena i jedna prva Novakova greška iz bekhenda. Međutim, u nastavku vezuje tri poena i rutinski osvaja prvi gem.

MEČ JE POČEO

11.14 - Novak će prvi servirati na meču!

11.12 - Meč uskoro počinje - teniseri su izašli na teren. Ovacije za Novaka Đokovića!

11.05 - Mali broj navijača! Stadion Foro Italiko je poluprazan! Radni dan, loše vreme i izuzetno skupe uticali su na lošu posetu publike na ovom meču.

Oblačno je u Rimu, ali kiše još uvek nema - Nole uskoro izlazi na teren!

Đoković je u trećoj rundi eliminisao Bugarina Grigora Dimitrova, dok je Nori, koji trenutno zauzima 13. mesto na ATP listi, bio bolji od Mađara Martona Fučoviča.

Biće to njihov treći međusobni duel i prilika za Novaka da dođe do maksimalnih 3:0 nad Britancem.

Prvi put ovi teniseri odmerili su snage na Završnom mastersu u Torinu 2021. godine, kada je Novak ubedljivo savladao Norija sa 6:2, 6:1.

Drugi okršaj dogodio se u polufinalu Vimbldona prošle sezone. Nori je napravio iznenađenje i dobio prvi set, ali maestralni Srbin mu je u nastavku srušio snove. Rutinski je dobio naredna tri seta i izborio plasman u finale.

Ovo će biti njihov prvi međusobni meč na šljaci i Novak je aposolutni favorit.

Đoković bi trebalo da igra protiv Norija prvi meč na Foro Italiku od 11 časova, ali pitanje je da li će vremenski uslovi dozvoliti da meč počne u zakazanom terminu. Kiša koja je najavljena danas u prestonici Italije pravi ozbiljne probleme organizatorima.

Autor: