AKTUELNO

Španski teniser Rafael Nadal objavio je danas na konferenciji za medije da će sledeće godine završiti karijeru, objavila je španska Marka.

Ceo svet je ostao u šoku nakon što je slavni Španac saopštio da će 2024. godina biti njegova poslednja u profesionalnoj karijeri.

- Ako nastavim da igram sada, mislim da neću moći da igram na turnirima sledeće godine. Namera mi je da mi sledeća godina bude poslednja i da mogu da igram turnire - rekao je Španac i potom dodao:

- Ne idem na ovaj na Rolan Garos. Neću igrati nekoliko meseci. Moja namera je da mi 2024. bude poslednja godina. Moram da stavim tačku i ostavim po strani svoju sportsku karijeru. Pokušaću da regenerišem svoje telo. Neću da odredim datum povratka. Kada budem spreman, pokušaću da budem tamo.

Rafa se nada da će učestvovati na Australijan openu sledeće godine.

- Možda se vratim na kraju sezone za Dejvis kup, nadam se da ću igrati Australijan open sledeće godine. Teške godine su iza mene, iako su pobede to prikrivale. Sada nažalost, ne mogu da se takmičim na nivou koji mi je potreban, pa zato moram da stavim tačku na svoju sportsku karijeru. Pokušaću da regenerišem svoje telo. Neću da postavljam datum povratka. Kada bude spreman, pokušaću da bude - objasnio je proslavljeni teniser.

Podsetimo, Nadal je doživeo povredu u meču sa Mekenzijem Mekdonaldom u drugom kolu Australijan opena i od tada nije igrao.

Zanimljivo je da Rafa nikada u karijeri nije propustio Rolan Garos, a čuveni turnir osvojio je čak 14 puta.

Autor: