AKTUELNO

Najbolji ruski teniser Danil Medvedev, kako je rekao, žal zbog toga što je Rafael Nadal potvrdio da neće nastupati na ovogodišnjem Rolan Garosu.


Međutim, Medvedev je imao i komentar koji se neće svideti Novaku Đokoviću i njegovim fanovima.

Medvedev procenjuje da bi Španac, koliko god da je spreman, bio šampion na Otvorenom prvenstvu Francuske, samo da se pojavio.

- Da, naravno da je loša vest jer ne želite nikoga da otkazuje zbog povrede, da se povlači, a posebno ne Rafa. Ako pričamo o favoritima, da, stanje se menja. I da je rekao 95 odsto sam siguran da neću igrati, i dalje bi bio favorit - rekao je Medvedev i dodao:

- Tužne vesti. Srećan sam zbog toga što će pokušati da se vrati. Čuo sam da nije siguran kada bi se vratio igri i treninzima, ali želi da se vrati najdalje do početka naredne godine. Mislim da svi želimo da ga vidimo ponovo na terenu. Makar još nekoliko godina dok ne odluči da stane.


A ovo je još jače... Deset titula Novaka Đokovića na Australijan Openu ne mogu da se porede sa 14 koliko Nadal ima na Rolan Garosu

- U tenisu, sigurno. Mislim da je Novak osvojio devet, deset puta Australijan Open. Ipak, Rafa je osvojio ovamo 14. Možda Novak, ako dođe do 14 u Australiji, onda možemo da razgovaramo - zaključio je Medvedev.

Medvedev procenjuje da bi Španac, koliko god da je spreman, bio šampion na Otvorenom prvenstvu Francuske, samo da se pojavio.

Autor: