AKTUELNO

Aleksandar Kovačević je prva prepreka Novaku Đokoviću na Rolan Garosu, određeno je žrebom u Parizu.

Kovačević igra pod zastavom Amerike, rođen je u Njujorku, a inače ima 24 godine i najviši rang je ostvario ove godine 3. aprila, kada je bio 101. teniser sveta. Trenutno je 114. igrač na ATP listi.

On je svojevremeno u intervjuu za sajt ATP-a otkrio kako je počela njegova ljubav prema tenisu zahvaljujući njegovim roditeljima, Milanu i Milanki, koji su inače bili prefesionalni igrači u stonom tenisu.

- Rođen sam i odrastao u Njujorku i trenirao sam u akademiji Džona Mekinroa. Moji roditelji su za vikend išli na terene i ja sam išao sa njima. Bio sam na pet minuta šetnje od našeg stana. To je kul način da počnete. Nikada nisam cenio to dok nisam odrastao.

Tokom detinjstva je Aleksandar često sa roditeljima dolazio u Srbiju, odakle mu je otac, dok mu je majka poreklom iz Bosne.

To je pomoglo Aleksandru da poboljša znanje svog srpskog jezika, a to mu je pomoglo 2021. godine, kada se sreo sa Novakom Đokovićem u teretani za igrače.

- Moj poslednji meč kvalifikacija protiv Marka Trungelitija je bio takav da sam imao sedam ili osam meč lopti. To je bio jedan od najbolnijih poraza koje sam imao ikada. Sledećeg dana u teretani bio sam pored Novaka i on mi je rekao da je čuo za moj meč i pitao je da li želim da se pridružim njegovom treningu u teretani.

- Bio sam šokiran. Jurio je istoriju te nedelje i bio je spreman da mi da svoje vreme. Bilo je to neverovatno iskustvo. Na kraju, Novak mi je rekao da imam blistavu budućnost i da treba da treniram sa njim u Srbiji - rekao je Kovačević, koji je inače i postavio fotografiju sa Đokovićem nakon toga uz opis "brate".

Inače, Kovačević je zavisnik od adrenalina, a to upražnjava kroz snoubording, džet ski, skokove sa visine...