AKTUELNO

Ako izuzmemo Novaka Đokovića, bio je ovo katastrofalno loš dan za srpski tenis na Rolan Garosu. Dušan Lajović je predao meč zato što se nije osećao dobro, Hamad Međedović je isto tako teško poražen od Markosa Đirona, a na kraju dana je ispao i Filip Krajinović, koji je doživeo debakl od Frensisa Tijafoa - 0:3 (3:6, 4:6, 2:6).

Bio je ovo jako nezgodan dan za Krajinovića kojeg je Tijafo od početka do kraja držao pod kontrolom. Uz to je Filip imao očitih problema sa servisom, a doživeo je i nezgodu kada ga je loptica pogodila u vrat tokom prvog seta.

Tako je prvi set bio "predodređen" ranim brejkom Amerikanca u četvrtom gemu, a Filip je propustio idealnu priliku da se na 2:4 vrati u priču, pošto je imao 0:40 na servis Tijafoa. Kada već to nije uradio, odmah je potonuo i rival nije imao problema.

I drugi set je počeo na identičan način. Rani brejk Tijafoa otvorio mu je šansu da odigra dosta rasterećenije, a Filip je tek u poslednjem gemu imao šansu da uzvrati. Imao je jednu brejk loptu, ali ni nju nije iskoristio.

Treći set je najubedljivije pripao Amerikancu. Tokom njegovog toka viđena su dva brejka, a Tijafo je na kraju iskoristio treća meč lopta koja mu se ukazala.

U narednom kolu, čeka nas vrlo zanimljiv duel, pošto Frensisa Tijafoa čeka Aslan Karacev.

#Filip Krajinović

#Tenis