AKTUELNO

Danas će na centralnom terenu "Filip Šatrije" Novak Đoković igrati svoje sedamnaesto četvrtfinale na Rolan Garosu.

Nole je prvi put u Parizu zaigrao 2005. godine, njegov debi je bio sjajan a publici je bilo jasno šta mogu očekivati u budućnosti.

Pre tačno 18. godina na samom startu turnira eliminisao je Robija Đineprija, nakon samo 78 minuta igre na semaforu je stajalo 3:0 (6:0,6:0,6:3).

Da pobeda nije bila mala najbolje svedoči činjenica da je Amerikanac te sezone postao i 15. igrač sveta.

Naredni protivnik je bio Giljermo Korija, naš teniser je dobro otvorio meč, osvojio je prvi set ali je u trećem već morao da preda zbog povrede.

Naredne tri godine Novak je ispadao od Rafaela Nadala, a zatim je došao iznenađujući poraz od Filipa Kolšrajbera, a potom i od Jirgena Melcera 2010. godine. Rođeni Beograđanin je nekoliko puta istakao da je poraz od Austrijanca jedan od najbolnijih u njegovoj karijeri.

Godine 2015. kada je sprki teniser konačno savladao "kralja šljake" na njegovom terenu, delovalo je kao da ga ništa ne može zaustaviti da dođe do svog prvog trofeja u Parizu, međutim, u finalu je Sten Vavrinka odigrao tenis života i "ukrao" trofej.

Već naredne sezone Novak Đoković je podigao pehar namenjen osvajaču "Kupa musketara" savladavši u finalu Endija Marija, dok je 2021. pobedom nad Stefanosom Cicipasom ponovio uspeh.

Danas će preko puta mreže stajati momak koji važi za jednog od najkorektnijih na turu. Moskovljanin poseduje određeni kvalitet ali verujemo da to neće biti dovoljno da se zaustavi dvostruki šampion.

Pobednika ovog meča u polufinalu čeka bolji iz duela Alkaraz/Cicipas.

Naša procena je da će granica gemova biti prebačena.

Autor: