AKTUELNO

Sve oči teniskog sveta uprte su u duel koji najbolji srpski teniser Novak Đoković igra protiv mlade senzacije Karlosa Alkaraza, čiji je trener nekadašnji Novakov rival na terenu Huan Karlos Ferero.

Duel dvojice tenisera zakazan je za 14 i 45, pripreme i konsultacije su obaveljene i sada je na igračima da pokažu šta mogu u svom drugom duelu. Ono što je posebno zanimljivo jeste to da je Đoković u tri navrata igrao i protiv aktuelnog trenera svog današnjeg protivnika, Huana Karlosa Ferera.

Kada je reč o rezultatu, Đoković u međusobnim duelima sa Fererom vodi sa 2:1. Prvi duel odigran je, sada već davne, 2005. godine u Umagu i tada je na šljaci slavio Španac sa 2:0 (6:4, 6:2). Tada osamnaestogodišnji Novak poslednji put je poražen od njega pošto je potom slavio 2:1 na Mastersu u Madridu 2007. godine, a onda i ubedljivo trijumfovao na istorijskom Vimbldonu 2012. godine sa 3:0 (6:3, 6:3, 6:1).

Novak je u tom duelu pokazao svu moć i do nogu potukao nekadašnjeg svetskog broja 1.

Zanimljivo, novinare je ovih dana u Parizu je zanimalo kako bi se Ferero lično pripremao za duel sa Novakom.

- Potrudio bih da se upoznam sve vezano za njegove tehničke, taktičke i lične stvari. Videli smo mnogo mečeva između Novaka, Rodžera i Rafe. Što se tiče tehničkih stvari nemoguće je kopirati te stvari, Karlos ima svoje jedinstvene veštine. Veoma je prirodan po pitanju igre na šljaci.

Da pdosetimo, Huan Karlos Ferero tokom karijere igrao je tri finala Grend slemova. Osovjio je Rolan Garos 2003. godine, dok je poražen 2002. u Parizu, kao i 2003. godine na US Openu. Iste godine bio je i prvi na ATP listi

#Novak Đoković

#Tenis