AKTUELNO

Odbojkaški svet ne miruje ovih dana – turski mediji preneli su kako bi najbolja odbojkašica sveta Tijana Bošković mogla da napusti Ezačibaši i pojača redove ljutog rivala ekipe Vakifbanka, čiji je trener zapravo Đovani Gvideti.

Prema informacijama turskih medija, izvesno je da će Tijana Bošković promeniti klub, a kao moguća destinacija pominje se Vakifbank.

Ovaj potencijalni transfer izazvao bi pravi potres u odbojkaškim krugovima, posebno ako se uzme u obzir da je Boškovićeva bila deo Ezačibašija devet godina. Njen odlazak značio bi kraj jedne ere i otvorio bi novo poglavlje u njenoj karijeri.

Srpska reprezentativka je prošle godine produžila ugovor sa turskim gigantom na još jednu plus jednu godinu, uz rekordnu platu od 1.400.000 evra. Ovaj potez je samo dodatno naglasio njen status kao jedne od najcenjenijih odbojkašica sveta.

Iako mnogi izvori iz Turske tvrde da je transfer već dogovoren, ostaje nam da sačekamo i vidimo da li će ova spekulacija zaista postati stvarnost. Ako se potvrde, svet odbojke će biti svedok značajnih promena, a Tijana Bošković će započeti novo poglavlje u svojoj impresivnoj karijeri.

Podsetimo, trener Vakifbanka je selektor Srbije Đovani Gvideti, te nema sumnje da bi se Tijana veoma brzo uklopila u njegovu filozofiju rada.

Nedavno je Ezačibaši predvođen upravo Tijanom Bošković uspeo da pobedi Vakif u finalu Svetskog klupskog prvenstva.

Autor: