AKTUELNO

Novak Đoković je ponovo uz malo muke uspeo da prebrodi prepreku na Australijan openu, pošto je sa 3-1 porazio Alekseja Popirina, koji je sjajan otpor pružio u drugom i trećem setu.

Posle meča Nole je istakao da je zadovoljan plasmanom u drugo kolo uprkos problemima.

- Nije bilo lako. Čini mi se da je u jednom setu drugi teniser bio na terenu, ja sam uspeo da iskoristim momentum u tajbrejku. Takve momente tenis donosi kao takav. Možda u pojedinim fazama nisam igrao u sjajnom intenzitetu, u pojedinim fazama sam pokušavao da iskoristim plan, ali sam zadovoljan plasmanom u treće kolo.

Istakao je i da protivnici u prvim rundama nemaju šta da izgube, kao i da se nada da će podići nivo igre.

- Neka se ponovi ta situacija i u trećem kolu, igram sve bolje i bolje, pokušavam da iznađem svoju formu. Konkretno u prvim kolima je teško, nemaju šta da izgube rivali, igraju svoje najbolje mečeve. Nekako sam uspevao da iznađem način da dobijem u četiri seta, a ja se nadam da će moja forma biti bolja kako turnir bude odmicao.

- Ne bih da ulazim u detalje sa osećajom, ali definitivno ne igram najbolje moguće u ovom trenutku. Imao sam toliko ovih situacija u svojoj karijeri, najvažniji je proces mečeva na turu. Ovo je Slem, imate dan pauze između mečeva i jako je važno da uvek imam pozitivan pristup.

Autor: