AKTUELNO

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izborio je plasman u osminu finala Australijan opena, pošto je u trećem kolu rutinski savladao Argentinca Tomasa Ečeverija.

Nakon ubedljivog trijumfa, Novak je izneo svoje prve utiske o meču sa borbenim Argentincem.

"Ovo je moj najbolji meč od početka turnira i ove godine. Moram da budem zadovoljan kako sam igrao, posebno u prva dva seta", rekao je Novak.

Tokom meča Novak je u par navrata komunicirao sa svojim timom, trener Ivanišević mu je davao savete, pa je prokomentarisao i to:

"Tokom čitave sezone prolazimo kroz razne faze, dobre i loše, uvek se bavim sobom na terenu. Naravno, tu su i uvek treneri da nam pomognu. Ovde možemo i da razmenimo par reči, što je dobro".

Ovo je bio jubilarni 100. nastup Novaka na Australijan openu.

"Blagosloven sam činjenicom da mi život ide u ovom pravcu. Devedesete nisu bile najbolje za moju porodicu, za moje roditelje koji su morali mnogo toga da se odreknu, da bih uspeo u sportu koji je izuzetno skup. Bilo im je teško da mi omoguće uslove da treniram. Sve to se reflektovalo na porodicu i na ljude u Srbiji koji su navijali za mene. Zahvalan sam im na tome", poručio je srpski as.

Autor: