AKTUELNO

Novak Đoković sigurnim koracima ide ka 11. tituli u Melburnu, pošto je danas uspešno preskočio još jedan stepenik ka ostvarenju tog cilja. Najbolji teniser ikada savladao je Tejlora Frica sa 3:1 u setovima u četvrtfinalu Australijan opena.

Uoči samog meča, da je vladala standardna percepcija da osvajač 24. Gren slema i 98 ATP trofeja Novak Đoković igra protiv igrača koji je u svojoj karijeri do sada osvojio toliko trofeja kao 36-godišnji srpski as samo u 2023. - Tejloru Fricu se ne bi mogle dati skoro nikakve šanse.

Dovoljno je napomenuti da srpski as nikada nije izgubio od Tejlora Frica, a ovo im je bio deveti susret do sada.

Ipak, navijači američkog tenisera potajno su se nadali da bi Fric mogao da priredi senzacionalno iznenađenje u Melburnu, ali od toga nije bilo ništa. Novak Đoković je bio favorit po svakom mogućem parametru, i tu ulogu uspeo je da opravda. Ipak, uz dosta znoja i napora.

Pružio je Fric snažan otpor srpskom teniseru, igrao je sjajno, pogotovo u prva dva seta, ali je na kraju kvalitet ipak presudio i odlučio pobednika.

Foto: Tanjug AP/Asanka Brendon Ratnayake

Gledali smo žestoko odmeravanje snaga od samog starta, i jedan i drugi su bili maksimalno koncentrisani i motivisani, odlično su servirali pa brejka u prvom setu nije bilo. Imao je Novak mnogo brejk lopti, ali je naelektrisani Amerikanac uspešno odolevao svim pritiscima i nije dozvolio rivalu da stekne osetljivu prednost.

Novak je prvi set osvojio nakon taj-brejka, dok je u drugom setu Fric ubacio u "veću brzinu" i uspeo da šokira srpskog tenisera. To je samo dodatno "naljutilo" Đokovića, koji je nakon toga konačno zaigrao onako kako je potrebno pa smo u nastavku na terenu gledali samo jednog tenisera.

Đoković je sa 6:2 osvojio treći set i tada je već bilo jasno ko će iz ovog meča izaći kao pobednik. Želeo je Fric da se u četvrtom setu vrati u život, "koprcao" se koliko je mogao i uspeo je donekle da unese neizvesnost u meč.

Nole je u šestom gemu brejknuo rivala, ali je već u narednom Fric učinio isto to. Svestan je bio Amerikanac da nema šta da izgubi, "opustio" je ruku i uspeo da iznenadi Novaka... Ipak, to je bilo to od Tejlora Frica.

Tok meča:

Četvrti set:

6:3 - Kraj! Novak Đoković je u polufinalu Australijan opena!

5:3 - Čudesni Novak uzima brejk i nalazi se na korak od polufinala Australijan opena!

4:3 - Ne, ne, ne... U prethodnom gemu Novak je stigao do brejka, ali Fric sada uzvraća istom merom...

4:2 - Tako jeee... Đoković je brejknuo rivala i hrabro korača ka polufinalu Australijan opena!

3:2 - I te kako je bitno da servis sluša Novaka u ovom momentima...

2:2 - Veoma uzbudljiv gem su nam pružili Đoković i Fric. Imao je Đoković šansu da povede sa 3:1, ali je Amerikanac uspeo da se izvuče iz neugodne situacije i osvoji gem.

2:1 - Odlično je servirao Novak i još jednom rutinski završio posao...

1:1 - Ih, šteta... Imao je Novak brejk loptu koju nažalost nije uspeo da iskoristi!

1:0 - Lak gem za Đokovića na startu četvrtog seta.

Treći set:

6:2 - Ovo je Novak kakvog želimo da gledamo! Đoković bez izgubljenog poena osvaja treći set!

5:2 - Đoković je na korak od osvajanja trećeg seta!

4:2 - Fric je prva dva poena osvojio uz pomoć mreže, da bi sa još dva poena stavio tačku na šesti gem u trećem setu.

4:1 - E to treba Novaku! Srpski as je sjajno servirao i potpuno uništio rivala u ovom gemu...

3:1 - Prilično lak gem za američkog tenisera!

3:0 - Sada Đoković na najbolji mogući način potvrđuje brejk! Fric u ovom gemu nije uspeo da osvoji niti jedan poen...

2:0 - Idemoooo! Đoković tek sada osvaja prvi brejk na meču!

Foto: Tanjug AP/Asanka Brendon Ratnayake

1:0 - Sjajno Novak otvara treći set. Odlično je odigrao u ovom gemu, i na samom kraju usledio je as!

Drugi set:

4:6 - Nažalost, sada jeste... Tejlor Fric igra nestvarno i osvaja drugi set!

4:5 - Namučio se Đoković u ovom gemu, bilo je 15:30 u jednom momentu, ali Fric na svu sreću nije uspeo da sada završi posao u drugom setu!

3:5 - Pa ovo je nestvarno! Ovo je definitvno jedna od najboljih partija Tejlora Frica u karijeri! I ponovo je Novak imao tri prilike za brejk, ali ovaj čovek jednostavno to ne dozvoljava!

3:4 - Još jedan lak gem za Đokovića, ali ne valja to što je dozvolio brejk na početku seta...

2:4 - Nastavlja Fric sa sjajnom igrom u drugom setu! Ponovo je Novak imao priliku za brejk, ali Amerikanac uspeva da se odličnim situacijama izvuče iz nezgodne situacije!

2:3 - Novak sada isto to čini... Opustio je Đoković ruku i uzima gem sa "nulom". Zaista sjajan meč gledamo u Melburnu!

1:3 - Sjajno servira Fric danas, što mu omogućava da bez većih problema osvaja "svoje" gemove!

1:2 - Ovo je i te kako potrebno! Đoković osvaja gem bez izgubljenog poena...

0:2 - Šteta... Imao je Novak šansu da odmah uzvrati istom merom, ali je Fric spasao brejk loptu i osvojio gem na svoj servis!

0:1 - Ovo ne valja! Novak je izgubio brejk na startu drugog seta!

Prvi set:

7:6 - Tako je, bre! Novak je uz dosta muke osvojio prvi set! Zablistao je Đoković u taj-brejku i konačno slomio otpor nezgodnog Amerikanca!6:6 - Imao je Fric dve set lopte koje nije uspeo da iskoristi, pa ćemo pobednika prvog seta dobiti posle taj-brejka!

5:5 - Veliko olakšanje... Bilo je 30:30 u jednom momentu, ali je Novak uspeo sjajnim servisima da veže dva poena i uzme gem!

Foto: Tanjug AP/Asanka Brendon Ratnayake

4:5 - Pa, ovo je neverovatno! I u ovom gemu je Novak imao priliku za brejk, ali mu tvrdi Fric ponovo to ne dozvoljava!

- Novak ima veliku podršku na današnjem meču!

4:4 - Siguran je i ovog puta bio Novak na svom servisu!

3:4 - Amerikanac prilično sigurno deluje na terenu, i ono što je evidentno, jeste da je pred Noletom izuzetno težak zadatak!

3:3 - Novak je u ovom gemu upisao prvi as i bez većih problema poravnao rezultat u gemovima!

2:3 - Služi servis Frica na današnjem meču, u ovom gemu za razliku od prethodna dva, Novak Đoković nije imao priliku za brejk!

2:2 - Odlično igra Fric od samog starta, dok je Đoković za nijansu bolji i uspeva da osvoji još jedan gem na svoj servis!

1:2 - Još jedan neverovatan gem za američkog tenisera! Ponovo je Đoković imao tri brejk lopte, bilo je 0:40 ali je usledila ludačka serija Frica koji je uspeo sa pet vezanih poena da se vrati iz gotovo nemoguće situacije!

Foto: Tanjug AP/Asanka Brendon Ratnayake

- Novak zaigrao fudbal pre početka meča!

1:1 - Posle uzbudljivog prvog, ovaj gem je trajao znatno kraće! Novak je bez izgubljenog poena osvojio gem, te je sada 1:1

0:1 - Ako se po jutru dan poznaje... Gledamo žestoku borbu od samog starta, Novak je imao tri brejk lopte ali nije uspeo da u ranoj fazi meča dođe do prednosti! Šteta! Inače, ovaj gem je trajao 16 minuta i 25 sekundi

Spektakl samo što nije počeo...

- Novak Đoković i Tejlor Fric su izašli na teren...

Autor: