AKTUELNO

Argentinski teniser Huan Martin Del Potro plasirao se danas u polufinale Otvorenog prvensva Francuske u Parizu, pošto je pobedio četvrtog tenisera sveta Marina Čilića iz Hrvatske posle četiri seta, 7:6, 5:7, 6:3, 7:5.

Del Potro, šesti igrač sveta, pobedio je posle skoro četiri sata igre. Meč je juče prekinut zbog kiše pri rezultatu 5:5 u taj-brejku prvog seta. Argentinac je danas osvojio dva poena u taj-brejku i poveo je u meču.

Čilić je u drugom setu dva puta oduzeo servis Del Potru, koji je napravio jedan brejk i izjednačio je na 1:1. Hrvatski teniser je dobro počeo treći set i poveo je sa 3:1, ali je tada stao, Del Potro je vezao pet gemova i ponovo poveo u meču.

Del Potro je u 11. gemu četvrtog seta oduzeo servis Čiliću i plasirao se u polufinale Rolan Gararosa drugi put u karijei, a posle 2009. godine.

"Dugo se nisam osećao dobro. Imao sam tri operacije ručnog zgloba i bio sam blizu odluke da završim karijeru. Sada nemam šta da kažem. Ovo je dobro za mene, moju porodicu, moj tim. Bila mi je važna podrška porodice i prijatelja. Ponosan sam što sam mogao da igram pred ovakvom publikom. Ovde se osećam kao kod kuće", rekao je Del Potro i na francuskom zahvalio navijačima u Parizu.

On će u polufinalu igrati protiv branioca titule Španca Rafaela Nadala, koji je rekorder Rolan Garosa sa 10 titula.

Nadal se danas 11. put u karijeri plasirao u polufinale Rolan Garosa, pošto je pobedio Argentinca Dijega Švarcmana posle četiri seta.

"Da li sam spreman? To će biti izazov koji želi svaki igrač. Ne znam da li ću pobediti, ali poneću veliku ljubav navija i to je najvažnije", dodao je Del Potro.

U drugom polufinalu igraju Italijan Marko Čekinato i Austrijanac Dominik Tim.

#Huan Martin Del Potro

#Rolan Garos

#Tenis

'