AKTUELNO

Ženska vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je danas Tursku sa 9:6 (3:0, 1:0, 2:3, 3:3) u utakmici petog kola Grupe B Evropskiog prvenstva u Barseloni.

Srpske vaterpolistkinje tako su stigle do prve pobede na Evropskom prvenstvu, dobrom odbranom i najboljom igrom u napadu u dosadašnjem delu turnira.

U ponedeljak im predstoji borba za deveto mesto sa pobednikom susreta između Izraela i Hrvatske.U prvoj četvrtini je sve funkcionisalo kako treba. Ivana Ćorović je zaustavila Kusovu, a u napadu su pogađale Luka, Vuković i Pantović. U finišu druge četvrtine upisala se Tijana Jakovljević. Turkinje su "došle do daha" u trećem delu sa dva brza gola, ali su odgovorile i vratile mir u ekipu Jovana Pantović i u samom finišu Nina Josfović.

Kada su Luka i Jakovljević povećale prednost na 8:3 sve je bilo rešeno. Rival je uspeo da smanji na 8:6 na minut do kraja, a onda je Nada Mandić postavila konačan rezultat.

Selektor Dejan Jovović zadovoljan je igrom i pobedom svog tima.

Ispoštovali smo dogovoreno. Pored odbrane, u napadu nije bilo srljanja kao ranije. Postojao je pritisak zbog važnosti utakmice. Nisu gubile glavu kada su Turkinje stizale.

Kapiten Ivana Ćorović bila je zadužena za Kusovu, koja je tek u finišu meč uspela da parira.

- To je bio naš plan. Zadovoljna sam pobedom, ali ponovili smo loše stvari da kada povedemo, počnemo da brzamo. Pravimo greške i protivnika vraćamo u igru. Nisam verovala da Turkinje mogu da naprave preokret kao Nemice - rekla je Ćorovićeva.

Lara Luka kazala je da joj je drago što je ekipa pokazala da je kvalitetnija od Turske.

- Draga mi je pobeda, jači smo od njih. Greške nas nisu skupo koštale, ali neka bolja ekipa bi to naplatila. Kod 4:2 setila sam se Nemica, ali nismo se pogubile - rekla je Luka.

#Pobeda

#Srbija

#Turska

#vaterpolo

'