AKTUELNO

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Hrvatsku 9:7 (5:3, 1:1, 1:1, 2:2) i izborila plasman u finale da brani zlato na Evropskom prvenstvu u Barseloni.

Srpski vaterpolisti imaju šansu za četvrtu uzastopnu titulu kontintinentalnog takmičenja, ukupno osmu, nakon što su savladali svetskog šampiona i revanširali mu se za poraz u polufinalu Svetskog prvenstva u Budimpešti prošle godine.

Već u prvoj deonici ekipa Dejana Savića stekla je dva gola prednosti, imala kasnije i tri i lako sačuvala prednost do kraja za veliko slavlje.

Ponovo je junak, kao u finalu u Riju, bio Dušan Mandić sa tri pogotka, isto koliko i Miloš Ćuk koji je rano isključen zajedno sa Lorenom Fatovićem zbog sukoba, dok je na drugoj strani isto toliko puta pogodio Ante Vukićević.

U prvoj četvrtini polufinala EP u Barseloni je Loren Fatović  pesnicom, udario Filipa Filipovića! Sudije nisu to videle niti reagovale. Nešto kasnije je došlo do novog koškanja, ovog puta je Fatović faulirao Miloša Ćuka.

Sudije su bile: Sergej Naumov (Rus), Radoslav Korižna (Pol)

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić, Rašović, Ranđelović, Ćuk, D. Pijetlović, Vico, Aleksić, Jakšić, Filipović, Prlainović, S. Mitrović, B. Mitrović.

HRVATSKA: Bijač, Macan, Fatović, Lončar, Joković, Buljubašić, Vukičević, Bušlje, Lovre, Vrlić, Setka, Havijer Garsija, Marcelić.

Rival u borbi za zlato biće pobednik duela između Italije i Španije koji igraju večeras od 22 sata.

Finale je na programu u subotu u 22.15.

#Hrvatska

#Srbija

#vaterpolo

'