AKTUELNO

Američka teniserka Serena Vilijams plasirala se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku, pošto je rano jutros pobedila 44. teniserku sveta Estonku Kaju Kanepi posle tri seta, 6:0, 4:6, 6:3.

Vilijams, 26. teniserka sveta, pobedila je posle sat i 36 minuta. Ona je prvi set osvojila za 18 minuta, bez izgubljenog gema. Kanepi je uspela da izjednači nakon što je dva puta oduzela servis protivnici u drugom setu, da bi joj Vilijams već u drugom gemu trećeg seta oduzela servis, nakon čega je zadržala prednost i pobedila.

Foto: Tanjug

Šestostruka šampionka Ju Es opena igraće u četvrtfinalu protiv Čehinje Karoline Pliškove, koja je bila bolja od Australijanke Ešli Barti sa 6:4 6:4.

Branilac titule Amerikanka Sloun Stivens plasirala se u četvrtfinale pošto je pobedila Belgijanku Eliz Mertens sa 6:3, 6:3.

Stivens će igrati protiv Letonke Anastasije Sevastove, koja je pobedila Elinu Svitolinu sa 6:3, 1:6, 6:0.

Američki teniser Džon Izner pobedio je Kanadjanina Miloša Raonića posle pet setova, 3:6, 6:3, 6:4, 3:6, 6:2. Meč je trajao nešto više od tri sata, a Izner je ostvario petu pobedu u šest duela sa Raonićem.

On će u četvrtfinalu igrati protiv Argentinca Huana Martina Del Potra, koji je posle nešto više od dva sata pobedio Bornu Ćorića iz Hrvatske sa 6:4, 6:3, 6:1.

#Amerika

#Huan Martin Del Potro

#Serena Vilijams

#Tenis

'