AKTUELNO

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je Masters u Šangaju!

Novak Đoković je nastavio da dominira svetom tenisa! Posle Sinsinatija i US Opena, osvojio je u nizu i masters u Šangaju na impresivan način, savladavši u finalu Bornu Ćorića sa 6:3, 6:4.

Četvrti put u karijeri, a prvi posle 2015. godine, Nole je podigao pehar na ovom velikom turniru u Kini. U svom 103. finalu u karijeri došao je do 32. titule, ali ne samo da je nastavio niz uspeha protiv talentovanog Hrvata (trenutno 3:0 u međusobnim duelima) već je to učinio na veličanstven način protiv momka koji je dan ranije nokautirao velikog Rodžera Federera.

Foto: Tanjug AP

Ovo je ukupno 32. trofej na Masters turnirima serije 1000 za srpskog tenisera. Srpski as pomerio je rekord po broju Mastersa sjajnom i sigurnom igrom protiv 19. tenisera sveta i došao do četvrtog trofeja u Šangaju, ali i potvrdio da trenutno igra najbolji tenis na svetu.

Foto: Tanjug AP

Bez izgubljenog seta na turniru u Kini nastavio je niz osvajanja titula, nakon Vimbldona, US Opena i Sinsinatija.

Od sutra Novak je zvanično svetski broj dva i jako blizu vodećeg Rafaela Nadala, a priliku da ga prestigne imaće na Mastersu u Parizu, ukoliko se naknadno ne prijavi za turnir u Beču ili Bazelu.

#Novak Đoković

#šangaj

'