AKTUELNO

Potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Parizu poneo državnički, oćutao zbog interesa Srbije i nije pogazio nacionalno dostojanstvo, već je vodio računa o budućnosti zemlje.

Stefanović je, u intervjuu za Informer, na pitanje da li je predsednik Vučić trebalo oštro da reaguje na skandal u Parizu prošle nedelje, rekao da zna koliko je Vučiću bilo teško u tom trenutku, ali da je "normalno da se predsednik neće ponašati kao impulsivni pubertetlija koga je neko uvredio".

- Poneo se državnički i prihvatio na svoja leđa sve što se desilo u Parizu. Oćutao je zbog interesa Srbije, koji su mnogo veći od jednog ovakvog dana. Nije pogazio nacionalno dostojanstvo, već je vodio računa o budućnosti zemlje, o novim pobedama koje ćemo tek izvojevati - rekao je Stefanović.

On je naveo da ćemo predsednika Francuske Emanuela Makrona ugostiti kao pravi domaćini.

Komentarišući to što se, "dok traje borba u Interpolu, Vučić našao na meti opozicije zbog tog skandala, koja ga napada što nije otkazao Makronovu posetu Beogradu", Stefanović je naveo da je u vreme vlasti "tih stručnjaka iz opozicije" Srbija doživljavala najbrutalnija poniženja i poraze.

- Našu zemju su strani zvaničnici zaobilazili kao da ovde kuga vlada. Dolazili su samo da isporuče spisak zahteva. U vreme Tadića, Djilasa, Jankoviha, Jeremića i ostalih, nismo smeli ni da pomislimo da obeležavamo naše nacionalne pobede. Nigde nisu smele da se pomenu srpske žrtve - kazao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, politikom predsednika Vučića, Srbija je konačno poboljšala svoj ugled u svetu.

- Svetski lideri nas redovno posećuju i mi ćemo i predsednika Makrona ugostiti kao pravi domaćini - rekao je Stefanović.

Komentarišući to što će opozicija bojkotovati predstojeće lokalne izbore u Kuli, Doljevcu i Kladovu, a izaći na njih samo u Lučanima, Stefanović, koji je i funkcioner SNS, kaže da je prirodno da opozicija traži izbore, a ne da beži od njih.

- Kukaju da nisu proporcionalno zastupljeni u parlamentu, da su druga snaga po jačini, da će da pobede svakoga. Pa što to ne dokažu na izborima...Tadić, Janković, Jeremić i Đilas samo pokušavaju da se vrate u fotelje i dokopaju se pune kase, kako bi je opet očerupali. Misle da u Lučanima mogu da naprave nekakav rezultat, pa da posle tvrde da im je to rejting za celu Srbiju - rekao je Stefanović, koji je član Predsedništva SNS.

#Aleksandar Vučić

#Nebojša Stefanović

#Pariz

'