AKTUELNO

Predsednica Narodne skupštine, Maja Gojković, bila je večeras gošća u “Kontraviziji” koja se emituje na Pink televiziji, autora Lava Pajkića.

Maja Gojković kaže da ovih dana ima dosta obaveza, sprema se polako za predstojeće sednice, konkretno za raspravu o budžetu gde je, kako dodaje, čeka dosta posla.

Na pitanje Pajkića kako uspeva da kao žena vodi Narodnu skupštinu, Gojković kaže da je navikla da se upravo kao žena bori i da nikada ne posustaje.

- Žene su navikle na takve situacije da vas malo poštuju i da vas dosta biju, ako ste opozicija onda vas maze i paze i pretpostavljam da je dozvoljeno da se bije žena koja predstavlja vladajuću većinu, a njima se to prašta - objašnjava Gojković, pitajući se kako bi izgledalo da ona kao žena uzvrati.

- Pretpostavljam da bi svi međunarodni forumi zasedali i na primer branili Boška Obradovića i Dveri od mene - dodaje Gojković, dodajući da je verovatno moto Dveri u kampanji bio “Bijemo pa šta”. Kako kaže, pretpostavlja da je verovatno zbog toga bila deo te kampnanje nazivajući je “Srbija budućnosti”, objašnjavajući da još uvek ima modricu koja joj dođe kao “upsomena na višestranački sistem i parlamentarni život u Srbiji”.

Na konstataciju Pajkića da očigleno u Skupštini postoje dupli standardi kada je u pitanju opozicija,Gojkivić se složila sa tim.

- Ako obučete majicu sa natpisom “Ja sam opozicija” onda možete da tučete političke protivnike, možete da ih vređate što morbinije, da zadajete niže udarce, da vređate članove njihove porodice - objašnajva Gojković dodajući da oni obično kasnije dođu u Skupštinu, naprave neku situaciju i, kako kaže, to izađe na informativnim sajtovima u Srbiji.

- Oni su upotpunili svoj dan - kaže Gojković.

Foto: TvPink Printscreen

Pajkić je skrenuo pažnju na to da njene izjave mogu da budu jako medijski propraćene, a jedna od njih je da je izjavila da “neki ministri mogu da odmore”.

Na spekulaciju da ona ima određenih tendencija da zasedne u neku ministarsku fotelju, Goković kaže da ne vidi zašto se velika galama diže oko toga.

- Ne vidim zašto se diže buka, ja sam kao predstavnik zakonodavne vlasti, odnosno građana, postavila pitanje kako se neki ministri nisu umorili? Jednostavno dođe do zasićenja. Mislim da pojedini iministri u Vladi Srbije pokazuju kao da im je potrebna promena posla. Ne mislim tu ništa loše, ni da sam ja Bogom dana da večito budem predsednik Skupštine, ima sposobnijih i to će se vremenom menjati- objašnjava Gojković.

Kako kaže, pored politike, bavi se nekim stvarima koji joj prijaju i opuštaju.

- Suština je raditi i nešto volenterski, pomoći društvenoj zajednici i letos sam osmislila jedan program “ Niste sami” i posvećen je mentalnom zdravlju mladih. Kod nas kada imaš neki mentalni problem, suočen si sa brojnim predrasudama, treba razgovarati da nije sramota tražiti stručnu pomoć. Kada odeš kod zuabra, jer te boli zub, nije problem tražiti pomoć kada vas i duša zaboli - objašnjava Gojković.

#Kontravizija

#Lav Pajkić

#Maja Gojković

'