AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras sa ambasadorima zemalja Kvinte - SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i šefom Delegacije Evropske unije.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je, na večerašnjem sastanku, ambasadore zemalja Kvinte - SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i šefa Delegacije Evropske unije, upozorio na moguće posledice najnovijeg neodgovornog poteza Prištine o povećanju taksi na srpsku robu, kojim je krenula u dodatno kršenje CEFTA sporazuma.

On je izrazio očekivanje da će zemlje Kvinte, kao i Evropska komisija, ukazati Prištini na neprihvatljivost jednostranih poteza, kojim rizikuju eskalaciju sukoba i dovode u opasnost mir i stabilnost u regionu.

Foto: Tanjug

Predsednik Vučić je rekao da Srbija nije prekršila nijedan sporazum ili dogovor, suprotno Prištini, koja nije ispunila ni odredbe Briselskog sporazuma.

Prisutni ambasadori su izrazili zabrinutost zbog moguće destabilizacije, kao i za budućnost dijaloga, apelujući na predsednika Vučića i Vladu Republike Srbije da racionalno i mirno pristupe rešavanju najnovije krize.

#Aleksandar Vučić

#Kosovo

#Sastanak

'