AKTUELNO

Navodno, oni se sumnjiče za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića.

Kosovski tužilac, Šalja Hodža, izjavio je danas da je zatražio određivanje do 30 dana pritvora za trojicu Srba uhapšenih u Kosovskoj Mitrovici, koji se sumnjiče da su umešani u ubistvo srpskog političara Olivera Ivanovića.

Hodža je za portal "kalkso.com" rekao da su ranije danas pritvorena četvorica Srba i da je njima odmah određen pritvor od 48 sati, odnosno dok ne budu izvedeni pred istražnog sudiju.

- U međuvremenu smo se Osnovnom sudu u Prištini obratili zahtevom za određivanje pritvora do 30 dana za trojicu uhapšenih, osim četvrtog uhapšenog koji se tereti za ometanje policije u obavljanju službene dužnosti - rekao je Hodža.

Simić: Tim advokata posetiće uhapšene Srbe

Četvorica Srba, koje su jutros pripadnici Rosu uhapsili u severnom delu Kosovske Mitrovice, nalaze se u pritvornom centru u Prištini, potvrdio je potpredsednik Srpske liste Igor Simić i naveo da će tim advokata u narednih nekoliko sati posetiti uhapšene Srbe.

- Na inicijativu predsednika Srpske liste Gorana Rakića obezbeđen je tim advokata koji će posetiti naše sugrađane u Prištini - rekao je Simić.

Foto: Tanjug

On je dodao da je, prema nezvaničnim informacijama, teške telesne povrede prilikom hapšenja zadobio Aleksandr Saša Ćurić.

- Očekujemo da se što pre obavi lekarski pregled uhapšenih, a advokati će zahtevati da ih poseti tiim sastavljen od srpskih lekara - naveo je Simić.

On je ponovio zahtev da se četvorica uhapšenih Srba što pre puste iz pritvora i najavio da će krizni štab sastavljen od predstavnika četiri opštine na severu KiM ponovo zasedati večeras u 20 sati, kako bi analizirali situaciju i preduzeli dalje korake.

#Albanci

#Kosovo

#Pritvor

'