AKTUELNO

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije je večeras osudila nastavak terora nad Srbima na Kosovu i Metohiji, i zahteva hitno oslobađanje Milene Milojković i Miloša Ivkovića iz Medveđe koji su, kako se navodi u saopštenju, brutalno oteti od strane takozvane kosovske policije prilikom porodične posete u selu Medregovac.

- Ekstremisti iz Prištine naložili su čak da se deci zabrani da posećuju svoje roditelje na Kosovu i Metohiji, što dodatno potvrđuje da njihova jednostrana destabilizacija nema za primarni cilj bilo kakav trgovinski ili politički obračun sa Beogradom, već da je reč o zločinačkom planu da se Srbi izlože svim mogućim pritiscima kako bi se iselili iz naše južne pokrajine - navodi se u saopštenju Kancelarije.

Iz Kancelarije, međutim, apeluju na Srbe na Kosovu i Metohiji da budu strpljiv i da izdrže, jer, kako navode, "u predstojećim danima bićemo sasvim sigurno svedoci novih pojedinačnih provokacija i pritisaka sa ciljem da se naš narod onespokoji i zastraši".

U saopštenju se navodi da su ovo poslednji, očajnički pokušaji šovinističkih struktura u Prištini da obezbede svoj politički opstanak.

- Pravi način da im se uzvrati jeste da se na pritiske ne odgovara strahom i panikom, već stamenim i prkosnim građanskim otporom i nesalomivošću, jer naš narod ni u težim situacijama nije dozvoljavao da zlo i fanatizam preobučenih terorista prevladaju - poručuje se u saopštenju.

Takođe se ističe da će država Srbija i Kancelarija za Kosovo i Metohiju svima koji na ovaj način budu izloženi nasilju i nepravdi pružiti svu potrebnu pravnu i drugu pomoć.

Na imanju porodice Perović u selu Medregovcu u opštini Podujevo pripadnici kosovske policije priveli su ranije danas Milenu Milojković, majku šestoro dece iz Medveđe i njenog komšiju Miloša Ivkovića, takođe iz Medveđe.

#Kancelarija za Kosovo i Metohiju

'