AKTUELNO

Ambasador Ruske federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin prokomentarisao je na Tviteru jedan detalj s jučerašnje sednice Saveta bezbednosti UN povodom tzv. vojske Kosova.

- Obratili smo pažnju da je Aleksandar Vučić nastupio pored tablice ’Srbija‘ kao i predstavnici članica SB UN (Rusija, Kina, SAD i dr.). A Hašim Tači — pored tablice ’Hašim Tači‘. Sve je ispravno. Generalni sekretar UN je primio predsednika Srbije, dok je sastanak sa Tačijem odbio - napisao je Čepurin.

​U Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija održana je sednica na zahtev Srbije i Rusije povodom odluke Prištine o formiranju vojske. Sednica je bila otvorena za javnost.

- Nekim zemljama je lakše da okrive Srbiju bez obzira na to šta je uradila. Moje brige su veće danas nego sto su bile juče, mislim da smo reagovali ozbiljno i odlučno i tako ćemo nastaviti - rekao je na sednici SB UN predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ono što je još interesantno, a što je primetio šef srpske diplomatije Ivica Dačić, jeste to što su se tokom sednice Tačiju obraćali sa gospodine, dok su Vučića oslovljavali sa "predsedniče".

- Ali, mi smo smo još jednom uradili ono što je do nas, ukazali smo na kršenje rezolucije 1244 upozorili na moguće teškoće i posledice na mir i stabilnosti u regionu i apelovali na međunarodnu zajednicu da spreče poteze Prištine i pozvali Prištinu da raspusti tu vojsku i povuče takse - kazao je Dačić i dodao je i da nije bilo realno očekivati da će se to zaista i dogoditi. Međutim, ono što je prokomentarisao je da su se na sednici Saveta bezbednosti Vučiću obraćali sa "predsedniče Vučić", a Tačiju sa "gospodine Tači".

#Aleksandar Čepurin

'