AKTUELNO

Srpska lista odbacila je danas kao "gomilu laži" navode odbora Narodne stranke sa Kosova i Metohije koji je ocenio da "svako dalje participiranje Srpske liste u vlasti Ramuša Haradinaja nije ništa drugo nego davanje legitimiteta i učestvovanje u daljim procesima koji će imati za cilj gašenje institucija države Srbije".

Navodeći da od 26. marta nije deo vladajuće koalicije u Prištini, Srpska lista je optužila lidera Narodne stranke Vuka Jeremića da je "najveći borac za nezavisnost Kosova i Metohije".

- Dakle, o patriotizmu i o tome kako braniti Srbe i Kosovo i Metohiju, lekciju bi želeo da nam drži Vuk Jeremić, kome Hašim Tači javno zahvaljuje na podršci njihovoj nameri da legalizuje otcepljenje od Srbije. Što bi naš narod rekao, ko o čemu, Jeremić o poštenju i patriotizmu - stoji u saopštenju.

Narodna stranka Kosovo i Metohija upitala je ranije danas šta još treba da se desi posle svih političkih poteza i mera koje je povukla vlast u Prištini, a koji idu na štetu srpskog naroda, pa da vlast Aleksandra Vučića i Srpske liste napuste kosovsku vladu.

- Ne možemo, a da ne izrazimo čuđenje kako je Srpska lista dozvolila da bude u takozvanoj Vladi Kosova, u momentu kada ona protivno svim zakonima izglasava formiranje 'vojske Kosova'. Svako dalje participiranje u vlasti Ramuša Haradinaja nije ništa drugo nego davanje legitimiteta i učestvovanje u daljim procesima koji će imati za cilj gašenje institucija države Srbije kao i okupiranje, te zauzimanje strateški bitnih tačaka na severu Kosova - navela je Narodna stranka.

#Kosovo i Metohija

#Srpska lista

#Vuk Jeremić

'